„Black Mirror“ trailer za petu sezonu: opsesija za tehnologijom ide u krivom smjeru

Netflix je juče najavio da se ova zanimljiva serija vraća sa petom sezonom 5. juna 2019. godine.

Ovaj novi dio antologijske serije sastojat će se od tri nove priče Charlija Brookera i Annabel Jones. Zvijezde nove sezone su Anthony Mackie, Miley Cyrus, Yahya Abdul-Mateen II, Tropher Grace, Damson Idris, Andrew Scoot, Nicole Beharie, Pom Klementieff, Angourie Rice, Madison Davenport i Ludi Lin.


Još jednom, tehnologija je glavna i vodi ove priče u tri dijela, kako zabrinjavajući tako i izazivjaući protagoniste. Osim što nastavlja s komentarima o stanju društevnih medija, ova sezona obećava da će se dublje upustiti u stanje umjetne inteligencije, pametne tehnologije i virtualne stvarnosti.


Miley Cyrus će sudjelovati u meta-priči, dok prikazuje izvođača s hiljadama fanova koja izgleda da je prošla kroz transformaciju kako bi se podigla na višu razinu slave.


Ova nova sezona nam dolazi nakon manje od šest mjeseci od posljednje, specijalne epizode „Black Mirror: Bandersnatch“ u kojoj su Netflix korisnici mogli birati sudbinu lika i način na koji će se priča razvijati. Priča je mogla trajati nekoliko minuta ili sati, ovisno o tome koje odluke su donešene i da li je gledatelj zaglavio kod odabira različitih odluka kako bi vidio alternativne rezultate.


Ovdje možete pogledati kako će izgledati nova sezona koja nam dolazi 5. juna 2019. godine.