Nove Nike Air Max 2 Light x Atmos patike

Nike

Nike u saradnji sa japanskim brendom atmos kreirao je novi dizajn Air Max 2 Light u nevjerovatnoj kolorističkoj varijanti, koji je već osvojio svijet.

Kombinacija neutralnih tonova sa primjesama jarko ružičaste, ljubičaste, nježno plave, neon zelene, tamno crvene i svih boja sunca na prvo čitanje predstavlja haotičan spoj. Međutim, to nije slučaj ako govorimo o sneaker klasiku iz devedesetih, koji je iz sportskih polako ali sigurno prešao u lifestyle krugove i predstavlja jedan od najatraktivnijih modela sezone. U pitanju je Nike Air Max2 Light, nastao u saradnji Nike-ovih dizajnera sa dizajnerskim timom japanskog brenda atmos.


Inspiraciju za model dizajneri su pronašli u odjevnim komadima koji su se nosili devedesetih, stvorivši tako patike koje prevazilaze sva pravila dizajna i predstavljaju spoj nespojivih elemenata – jarkih boja, asimetrije, kolaža i prozirnih detalja koji, ukomponovani, stvaraju jedinstven, individualan stil. Hirofumi “Koji” Kojima i Hidefumi Hommyo, osnivač i kreativni direktor unikatnog japanskog brenda, odlučili su da upravo na vibrantnoj patici za trčanje Nike Air Max2 Light, koja je nastala davne 1994. godine, istaknu najupečatljiviju i, možemo slobodno reći, najekstremniju saradnju dva brenda do sada.Vođen omiljenim hobijem iz mladosti, Koji je dizajn gornjišta zamislio kao spoj kolaža, poput onih koje je u detinjstvu pravio na zidu, koristeći za njih isječke iz novina. Samim tim se i model Air Max2 Light može pronaći u dvije različite boje.
Prva varijanta predstavlja super drečavu i potpuno agresivnu kombinaciju boja, dok je druga varijanta smirenija, sa primjesama crnih tonova koji su istaknuti u prvi plan. “Vrištećem” dizajnu patike doprinose i pertle u boji, pa možete birati između narandžastih, žutih i ljubičastih.