Glumac je, za razliku od svog lika, rođen bez supermoći. Svoje sposobnosti je dobio poslije napornih treninga. Savjetujemo vam da ga uzmete za primjer.

Henry Cavill postao je prvi britanski Superman 2013. godine. Od tada je glumio u još nekoliko blockbustera, na primjer, u "Mission Impossible: Consequences". Ponekad nam se čini da su mu snažni mišići, odlično držanje, naglašene crte lica i nevjerojatan rast preneseni genetski. Ali uopšte nije tako. Instagram ovog glumca najbolji je dokaz toga, obratite samo pažnju na to koliko često Cavill trenira.
Zanimljivo je to da su budućeg Supemana tokom školovanja nazivali „debeli Cavill“. Sa 13 godina glumac je ušao u prestižnu englesku školu I budući da je bio daleko od svojih roditelja, prvi put se susreo s tinejdžerskim uznemiravanjem (bio je pomalo puniji, što je više puta priznao u intervjuu). Sve se promijenilo kada je upoznao Russella Crowea, koji je tada snimao u školi koju je Cavill pohađao. Crowe je inspirisao budućeg glumca i, ironično, igrao je oca Supermana u filmskoj adaptaciji 2013. godine.


Henry Cavill, 2002. godine


U svakom slučaju, nakon sastanka s Russellom Croweom uslijedile su godine konstantnog treninga. Jiu-jitsu, boks, trčanje i predavanja u dvorani - samo su neki od hobija ovog glumca. Ali, ostavimo se priče i pogledamo Supermanov Instagram (njegov profil nas je više puta inspirisao da trčimo ujutro i da navečer vježbamo u teretani). Ako se nakon nekoliko pregledanih postova u vama nije probudio superheroj, ili barem ne želite otkazati narudžbu za veliki doner, predlažemo da ih ponovno pogledate. Neće biti gore.CAVILL U MARTU 2016
 
CAVILL U JULU 2018JOŠ MOTIVACIJE