Ferrarijev LaFerrari uskoro dobiva svog moćnog nasljednika

Ferrari je najavio oficijelno predstavljanje novog modela za posljednje dane ovog mjeseca, samo nekoliko dana nakon odličnog videa koji mnogo toga ostavlja mašti.

Ovo neće biti prosječan superautomobil ili grad tourer (ako Ferrari možemo uopće nazvati prosječnim). Ferrari će otkriti svoj sljedeći hypercar, koji je nasljednik moćnog LaFerrarija


Njemačka publikacija „Auto, Motor Und Sport“ saznala je koji je motor s unutarnjim izgaranjem odabrao Ferrari, koji će u kombinaciji s hibridnim sustavom proizvesti oko 1.000 ks. Da, to je snažnije od Ferrarijevog prethodnog hibrida, LaFerrarija s pogonom na V12. Na ovom modelu će se koristiit jedan od dva twin-turbo motora: V6 ili V8. Koji je odabran?


Prema njemačkom izvoru, to će biti isti twin-turbo 3,9 litarski V8 koji se također nalazi u novom F8 Tributou.


Nije iznenađujuće da je Ferrari odbio dati bilo kakve detalje, tako da nije moguće potvrditi ovu informaciju, ali izbor modela V8 koji u F8 Tributou čini 710 ks, ima smisla. Ako je Ferrari težio za 1.000 ks, bit će potreban snažan motor s unutarnjim izgaranjem. Tri elektromotora, jedan ugrađen u mjenjač, a druga da sprijeda osigurat će dodatnu snagu. 


Novi hibrid bit će postavljem iznad trenutačnog vodećeg modela Prancing Horsea, 812 Superfasta, koji ima 800 ks. Dodavanje električne energije omogućit će novom Ferrariju da postigne vrijeme od 0-62 u samo dvije sekunde. Dvije sekunde!


Italijanski proizvođač automobila planira veliku cijenu za ovaj automobil. Očekujte početnu cijenu od najmanje 600.000 € . Također se ne zna da li će ovo biti posebno izdanje ili dio regularne postave. Kako Ferrari počinje proizvoditi hibride kao dio svoje redovne linije, bit će potreban jeftiniji model, a priča se da je novi twin-turbo V6 model u razvoju. 


Budimo strpljivi jer ćemo uskoro imati više detalja o ovom novom superautomobilu.