Jedan ručak od jednog muškarca

SNL

Prvo da krenemo od toga da objasnimo zašto ovaj ( ili ovako napisan ) naslov. Jednostvno je: muškarci znaju kuhati (kada nađemo vremena)! Teško nam je stvoriti naviku da treba u kući jesti ali je lako. Prvo, uzmimo u obzir činjenicu da je internet sredstvo koje će nam pomoći oko bilo kojeg recepta. Ne treba tražiti one Olivera, jer početnici nisu tome vični. Krenimo od onoga što smo gledali kako to naše mame, žene ili djevojke rade. Mi smo pokušali redakciju počastiti sa piletinom u susamu. Nije teško! Kako nam je negdje u receptu pisalo da je osnova stvar susam, a zatim se nanizalo dosta ostalih potrepština, uputili smo se u prvu prodavnicu da stvorimo magiju kuhanja.


 Trebalo nam je sve ovo: 
2 čehne bijelog luka
600 g pilećih fileta
malo soli
3 kašike susama
3 kašike kisele pavlake
3 kašikesenfa
1 kašike soja sosa
0.3 dl maslinovog ulja
malo bibera


baked-sesame-chicken-recipe-1 


Dođe vrijeme da se krene peći, pa smo to i uradili. Nakon "maženja" piletine (a bila su to pileća krila) s obzirom da nije bilo fileta, krenuli smo u simbiozu kulinarstav i umjetnosti -  muške gastro umjetnosti! 


baked-sesame-chicken-recipe-3 


Moramo priznati, nije bilo toliko teško. Ovdje vjerovatno super izgleda, ali neuslikani kut ili čošak kuhinje nismo smjeli pokazati. Više liči na kuhinjski svjetski rat. 


baked-sesame-chicken-recipe-5 


Da dodatno skatimo priču, jer smo gladni, peklo se oko pola sata na 250 stepeni celzijusovih. Tome smo dodali salate koje smo pronašli i odosmo jesti. 


baked-sesame-chicken-recipe-9 


Preukusno je! Prijatno!