Superheroj po našoj mjeri

Chrisov personalni trener nas je proveo kroz proces izgradnje nadljudske snage.

Kada gledate mišićavo tijelo glumca Chris Hemswortha, pomisao na to da se radi o naprednoj CGI tehnologiji, mogla bi vam biti oproštena. Jedna stvar je sigurna, dugo niko neće moći da zaboravi njegovo savršeno tijelo. Ipak, ono što ostaje i što će biti prepoznato i za dvadeset godina, nije njegovo tijelo. Naime, radi se o čovjeku koji zbog svojih osobina može biti uzor svakome. Chris ima istančan smisao za humor, kozmopolitsko shvatanje svijeta i emotivan, direktan pristup. Kako bismo sve to saznali, morali smo popričati s njegovim srednjoškolskim prijateljem Lukom Zocchijem. Chris je i dalje privržen prijateljima iz mladosti, pa i danas putuje i provodi vrijeme s Lukom koji je i njegov personalni trener. 


zocobodypro.com
Unutrašnja snaga


Najveći “ubica” muškaraca mlađih od četrdeset godina je samoubistvo. Chris Hemsworth je javna osoba koja najviše potiče razgovore na ovu temu. Na snimanju filma Thor: Ragnorak u Brisbanu, Chris je viđen u dukserici koja promoviše rad dobrotvorne udruge LIVIN, koja se bavi stigmatiziranim slučajevima mentalnih bolesti (psihičkih oboljenja). Radi se o maloj, ali vrlo važnoj gesti zbog koje je prodaja sličnih proizvoda višestruko uvećana. Muškarci već dugo žive ograničeni tradicionalnim stereotipima. Na svu sreću, ideal macho, tvrdog i bezosjećajnog muškarca, već odavno je stvar prošlosti. Upravo je Hemsworth jedan od onih koji su za to zaslužni. Nakon što je dobio ulogu supermišićavog i supermuževnog Thora, Chris je 2016. godine napravio puni zaokret prihvativši ulogu Kevina, priglupog recepcionera u ženskoj verziji filma Ghostbusters. Dakle, izašao je iz zone komfora koju mu je pružao imidž opasnog, snažnog lika. Vjerujemo da će takvo samopouzdanje s vremenom postati pravilo, a ne iznimka.  Budite oprezni


Prečesto fanovi ostanu “na ledu” kada zvijezda koju idealiziraju, izgovori ili uradi neku glupost. Na sreću, Hemsworth nije jedna od tih zvijezda. Prije tri godine postavljeno mu je pitanje da li se osjeća kao feminist. Odgovor je bio sljedeći: “Naravno!” Također, kada je upitan da li podržava Time’s Up pokret, rekao je “Borim se za jednakost i vjerujem u nju, bez obzira radi li se o polnoj, dobnoj, rasnoj, seksualnoj ili političkoj opredijeljenosti. Smatram da jedni drugima moramo pružati podršku, bez obzira kojoj grupi pripadamo.” Od tada su mnogi muškarci omekšali svoje stavove. Toliko o utjecaju koji ima ovaj glumac.  Budite skromni


Slava koju Hemsworth uživa, mnogima bi prije ili kasnije “došla glave”. Kao protutežu tome, Chris je svoja dva najbolja prijatelja zaposlio kao svoje trenere i asistente. Oni ga drže čvrsto na zemlji. ‘Išli smo u istu školu i iako mislite da nam je muka od konstantnog druženja, sasvim je suprotno. Recimo, kada stojimo u redu na aerodromu, deremo se “Ono je Chris Hemsworth!!!”, samo kako bi mu bilo neugodno’KAKO NOSITI SVE TE MIŠIĆE


Nabildati se je jedno, a pravi izazov je kako nabildano tijelo upakovati u modern i lijepu odjeću. Kako biste izbjegli da izgledate kao Michelin maskota, poštujte sljedeća pravila:


RECITE GLASNO I JASNO NE SKINNY JEANSU

Molimo vas da religiozno izbjegavate uske pantalone. Ako želite da istaknete svoje nabildane listove, sačekajte ljeto i obucite šorc. 


NOSITE KAIŠ

Kaiš oko struka će istaknuti disproporciju između širokih leđa i uskog struka. 


PAŽLJIVO BIRAJTE VRSTU TKANINE

Veliki momci se više znoje. Odreknite se poliestera u korist prirodnih materijala poput pamuka i lana. 


PRONAĐITE DOBROG KROJAČA

Toliko ste vrijeme i trud uložili u svoje tijelo, pa vam neće teško pasti da potražite krojača koji će vašoj građi prilagoditi odijela, pantalone, kapute i sl. 


IGRAJTE SE SA MODNIM DODACIMA

Napravite contrast između svog zastrašujućeg tijela i delikatnih dodataka. Dodatak nakita poput lijepog prstena će odraditi posao. 
Nadljudska snaga


Chrisov personalni trener nas je proveo kroz proces izgradnje nadljudske snage. ‘Thorovo tijelo se bazira na jakim ramenima i rukama. Kada smo vidjeli kako će izgledati njegov kostim, prepoznali smo koji dijelovi tijela  moraju biti u našem fokusu. To su ramena, biceps ii tricepsi. Glavne vježbe na koje smo se fokusirali su vratilo, sklekovi, rameni potisak i pullover.’ Ipak, nikada ne propuštajte trening nogu. 

Jedite zdravu hranu


Ne možete jesti kao siromah, a izgledati kao superheroj. Sam glumac je u nekoliko prilika rekao da je njegvo tijelo više rezultat kvalitetne ishrane, nego teških i napornih treninga. “Količina proteina koju unosim na dnevnoj bazi je poprilično impresivna”. Njegov trener nam nudi tri vrste obroka za različite faze u glumčevom trenažnom procesu:
MASA JE MAMA

Odrezak, smeđa riža i zeleniš. Nabacivanje mase zahtjeva mnogo ugljikohidrata i proteina. Zbog toga ne štedite novac na riži. 


NAREZIVANJE

Grilovana piletina sa salatom od paradajza i malom količinom parmezana i balsam nadjeva. Kada skidate kilograme, unos veće količine povrća će vas zasititi i samim time limitirati kalorijski unos. 


VARANJE

Evo dokaza da je Chris Hemsworth ljudsko biće. S vremena na vrijeme i on sebi priušti pizzu ili cheeseburger.