Mari A nam se vraća s novim singlom

PR

Mari A je kantautorica s bosanskim korijenima, koja je 2016. godine, pod imenom "AZRAH" nastupala kao finalistica za austrijsku pjesmu evrovizije s pjesmom "The One".

MARI A predstavlja javnosti svoj kantautorski novi singl i videospot pod nazivom „Can't Breathe". Ova dinamična pop pjesma komponovana i pisana je prije četiri godine, te želi da razbije zid između dva svijeta. Za realizaciju našla je kompetentan producentski tim u Beču: Austrijski producent Martin Fugger i Dj-a Alex Stan su stali iza aranžmana i kompletne produkcije.


" "Cant breathe" govori o osećajima, o nečemu o čemu se često prešuti - naime, priča o neugodnosti sopstvenih grešaka i osjećaja, koje su nezgodne da se uvide i priznaju. Pjesma priča o svom unutrašnjem malom "JA" i u suprotnom, svom egu. Radi se o različitim dimenzijama života, koje žele da sruše barijere - zid koji blokira svakodnevni pogled na suštinu. Zaslijepljeni smo svakodnevnim perfektnim slikama na socialnim medijama - treba nam mnogo više iskrenosti i autentičnosti, " kaže MARI A.
Videospot za pjesmu "Can't Breathe" sniman je u Beču. Za priču i video koncept pobrinula se lično MARI A. Produkcijska kuća "illuminati films" realizovala je cijelokupni projekat, poznata po svojim spotovima slavnih umjetnika iz Njemačke i Austrije kao sto su Nazar, Sido, Yvonne Catterfeld i mnogi drugi.Novi video spot o ljubavnom trokutuVideo za trenutni singl "Can't Breathe" nosi priču o neispunjenoj ljubavi dvoje ljudi, koji žive u potpuno odvojenom svjetu, te se ne mogu naći. Granica ili zid stoji između njih, koja je neprohodna nerazumljivim zakonima - uprkos bilo kakvim vječitim pokušajima moguće veze, zakoni pravila i zidovi intervenišu tako da je nemoguće ispuniti njihovu ljubav. Nakon toga slijedi borba vlastitog života, sa borbom unutrašnjeg glasa i potrebe prave ljubavi, koja postaje komplicirana u obliku ljubavnog trokuta.


Glumci David Jakob, Alena Riedl i učesnica austrijskog Next Topmodela, Sonja Plöchl, pred kameru prikazuju vrlo upečatljive, emocionalne scene i prikazuju različite sudbine ljudi. Akrobatkinja Julia Schmidt interpretira sa specijalnom plesnom umjetnošću Aerial Acrobatic i simbolizira plutajućeg anđela ljubavi, između srceparajuće, dinamične sudbine zaljubljenika

BIOGRAFIJAUmjetnica MARI A rodjena je 1982. godine u malom gradu Sanskom Mostu u Bosni i Hercegovini, koji je za to vrijeme bio pod utjecajem ex-ju pop-rock scene. Razmjena kaseta kultnih rok bendova tog doba kao što su Bijelo Dugme, Crvena Jabuka, Parni Valjak, Galija, Plavi Orkestar, te poznati šansijoneri i pop pjesme bile su dnevne teme građana, kao i muzički idoli kao glavna inspiracija MARI A. Ona je od ranog djetinjstva apsorbirala pop-rock atmosferu ovog grada. Iako nije išla klasičnim putem muzičkog obrazovanja, njen sluh ju je služio da razvije zanimljive melodije i upamtljive kompozicije. U mladim godinama shvatila je da sva zapažanja o životu i ljudima mora da zapise na papir. Sa devet godina preseljeva se sa roditeljima u Beč, gdje živi u jednoj sobi od 30 kvadratnih metara i čuva svoju mlađu sestru, o kojoj se brine i vodi je u vrtić. Nakon nekoliko mjeseci, dostiže status najbolje učenice u školi, gdje savlađuje i njemački jezik u roku od tri mjeseca. Slijede daljne obaveze prema želji roditeljima da pohađa ekonomsku akademiju. Uprkos svega, ona se protivi strogo akademiji i straje dalje s ubjeđenjem da se bavi muzikom. Sa 11 godina inspirišu je soul i pop dive poput Mariah Carey, Whitney Houston ili Aretha Franklin kao i velika ikona Michael Jackson. U to doba piše i svoju prvu ljubavnu pjesmu na engleskom jeziku. Rezultat tinejđžerskog razdoblja je dinamična pop-muzika, jer je i njen život šarolik poput žanrova - MARI A počinje u 2004. godini svoju muzičku karijeru i vraća se pored fakulteta svojoj domovini, Bosni i Hercegovini. Prvi koraci su na raznim festivalima kao Bhrt1 Radio Festival, Sunčane Skale, Bihaćki Festival. Za to vrijeme, njene pjesme se vrte na radio i tv stanicama, dok ona piše i komponuje pjesme na njemačkom i engleskom jeziku. Njeni kantautorski singlovi u Bosni i Hercegovini poput "Voda", "Med", "Sve za nas" ili "Sabah El Kheir" osvajaju srca publike. 2010. godine dobiva priznanje u Sarajevu kao pop/rock otkriće godine.


U Austriji, 2015. godine prvi put ulazi sa svojom etno-baladom "Sabah El Kheir" na Austrijsku muzičku scenu kao pobjednik "Austro Vision Song Contest"- a u Beču. U 2016. godini privlači pažnju kao finalni kandidat za predstavnika Austrije za Euroviziju 2016 "Wer singt für Österreich". Njen singl "The One" dostiže 25.000 lajkova na zvaničnoj facebook stranici ORF televizije, koji je bio glavni dio online glasanja. U maju 2019. njen prvi singl "Can't Breathe" je na internacionalnom tržištu, koji se plasira na Spotify Portalu sa preko 10.000 streamova u Americi, Kanadi i Evropi i koji naglašava njen nadolezeći prvi EP u jesenu ove godine.MARI A piše i komponuje pjesme na više jezika, stvara kreativne video koncepte, brine se o marketingu, organizaciji njenih pjesama kao i menedžmentu muzičara i javnih nastupa. Kreativne vizije je nadopunjavaju, uvijek popraćene s porukom.