Frenkie najavio svoj autobiografski roman

Adnan Hamidović Frenkie najavio je svoju prvu knjigu pod nazivom „Koraci“.

Riječ je o autobiografskom romanu koji će nam opisati period od Frenkijeve najranije mladosti do njegovog uspona na regionalnoj muzičkoj sceni. Roman je nastajao prethodnih godinu dana, Frenkie ga je ispripovjedao, a zapisao mladi pisac Boris Lalić.Jedan od saradnika na knjizi, Frenkijev dugogodišnji prijatelj DJ Soul, istakao je: “...ovaj roman otkriva turbulentnu priču klinca koji se kao izbjeglica zaljubio u hip hop kulturu i sa njom osvojio simpatije i poštovanje mnogih”. Izdavanje ove knjige podržali su Goethe Institut i Red Bull.


Nakon najave autobiografskog romana s kojom je šokirao mnoge, Frenkie je predstavio i video spot pod nazivom „Koraci“ koja je na neki način soundtrack za roman. Video spot je nastao na putovanju kroz sadržaj knjige, tj dok su Frenkie i Boris Lalić obilazili sve značajne lokacije iz knjige. Režiju i montažu potpisuje Vedran Haračić, dok je za muziku bio zadužen Indigo.
Promocija romana zakazane su za 21.06. u Sarajevu (Kutcha), 22.06. u Zenici (Bonaparte) i 23.06. u Tuzli (Cafe Bar Sloboda). Sve promocije počinju u 12 sati. Knjigu već možete naručiti putem portala knjiga.ba po cijeni od 25 KM.