Nike fudbal kolekcija za žene dostupna i u BiH

Žene su odavno na fudbalskom terenu, a do danas se bore protiv predrasuda da je fudbal sport koji prate i treniraju samo muškarci.

Prema posljednjim istraživanjima, fudbal trenira više od 30 miliona žena – što je jasan pokazatelj koliko je fudbal sport kojim se žene itekako bave i koji vole.


Nižući uspjehe i boreći se za svoje mjesto „pod Suncem, na fudbalskom terenu“, žene su uspjele demantovati navode da su žene i fudbal dvije nespojive prirode.Prepoznavajući značaj i zastupljenost žena u sferi fudbala – kako na terenu, tako i u trenerskom i menadžerskom domenu, vodeći sportski brend Nike je ove godine, po prvi put u svojoj historiji predstavio 14 nacionalnih dresova specijalno dizajniranih za ženske timove.
Njihova posvećenost sportistkinjama i njihovim potrebama, podstakla ih je da kreiraju potpuno nove dresove prilagođene ženskoj silueti. Do ove godine, žene su na turnirima nosile manje veličine dresova za muškarce.


Saradnja brenda Nike i organizacije Svjetskog fudbalskog prvenstva za žene datira od 1995. godine, a ove godine je po prvi put izrađena fudbalska kolekcija posebno za žene i specijalno za njih – a ne kao varijacija muške kolekcije.Fokus u dizajnu Nike fudbalskih dresova za žene je stavljen na dužinu rukava i izrez na vratu čiji oblik je između tzv, „V“ i okrulog izreza što omogućava lakše navlačenje i preko visokog repa koji fudbalerke često vežu.


Ono što daje dodatnu vrijednost ovoj kolekciji je činjenica da je svaki komplet kreiran od 12 recikliranih plastičnih flaša.


Udobnost koja pospješuje efektivnost i efikasnost fudbalerki na terenu, praćena je trendi dizajnom.Na predstojećem Svjetskom prvenstvu, predstavnice čak 14 nacionalnih  timova će nositi nove Nike dresove za ženski fudbal i dokazati da žene u fudbalu ne moraju da se odriču svojih snova – ni da ih mijenjaju. Žene u fudbalu su, borbom za svoja prava, promijenile svijet.


Dio Nike fudbal kolekcije za žene potražite u Sport Vision radnjama u SCC-u (Sarajevo) i Delta Planet-u (Banja Luka).