Tetovaže, pirsevi i druženje: počeo prvi 'Tattoo Gathering' u Sarajevu

SNL

  MKS_8314


Prvi sarajevski “Tattoo gathering” ikad otvoren je sinoć uoči 5. Konzum Sarajevo Beer Festivala! Povijesni događaj za sve ljubitelje tetovaže, te veoma živopisan za sve ostale je stigao zahvaljujući Tattoo studiju 'Mustre i Šare' iz Sarajeva, organizatoru koji su već na prvom izdanju postavili visoke standarde. 


Oko 15 vrsnih majstora tetovaže na prvom Tattoo Gatheringu je tako izvadilo igle i prionulo poslu, među njima i svijetski artisti, koji su došli iz Francuske, Belgije, Hrvatske i Crne Gore kako bi  kolegama prenjeli iskustva i najnovije trendove iz svijeta. Pored inostranih izlagača tu su i tattoo majstori iz cijele Bosne i Hercegovine, koji dolaze iz Banja Luke, Zenice, Tuzle, Orašja, Prnjavora i Sarajeva. 


MKS_8317 


Prostor ispred Zetre osim vodećih tattoo majstora bio je ispunjen i dobrom energijom, zabavnim programom i odličnom energijom zahvaljujući bendovima u sklopu ovogodišnjeg Konzum Sarajevo beer festivala i drugim izlagačima u sklopu ovog događaja. Tetovaže su danas već izborile svoje mjesto kao način umjetničkog izražavanja. Napreduju i tehnike i mogućnosti tetoviranja, pa se danas, za razliku od nekadašnjeg dvodimenzionalnih jednobojnih crteža najviše traže realistične 3D reprodukcije fotografija koje izgledaju kao da su stvarne. 


MKS_8333 


Organizatori su poželjeli do dobrodošlicu svim ljubiteljima tetovaža, pirsinga, kao i sve ostale znatiželjne gledatelje da se pridruže prvom Tattoo Gathering-u u Sarajevu kroz naredna dva dana. Za više informacija, zanimljivosti i rezervacije termina za neki od vida uljepšavanja svoj tijela posjetite: http://tattoo-gathering.net       


Foto: Mario Klein