Navike lijepo njegovanih muškaraca

Getty Images

Savjeti i trikovi uz pomoć kojih ćete zadržati svjež izgled i uvijek dobro mirisati.

Svaki dan nanosite kremu sa zaštitnim faktorom


Kada je u pitanju njega kože, jako je važno da u sklopu vaše rutine bude i zaštita kože od starenja. 


Naš prijedlog je da svako jutro nanesete hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom koja će vas štititi od UV zračenja i zagađenog zraka. Prije prekomjernog izlaganja kože suncu, obavezno kožu poprskajte losionom za sunčanje. Krema i losion će spriječiti nastajanje bora i stvaranje tamnih mrlja na koži (a sprječava i rak kože). 


Također vam savjetujemo da pijete dosta vode i da smanjite unos šećera i alkohola u organizam, te da spavate punih 8 sati kako bi se vaša koža brže regenerisala. 


Kada brijete bradu, dva žileta su bolja nego jedan 


Za razliku od kose, sve dlake na vašem licu sami možete vidjeti što vam dopušta da ih brijete i stilizujete kako se vama sviđa. 


Većina muškaraca pri brijanju i uređivanju brade koristi samo jedan žilet kojim prelazi preko cijelog lica. Mi vam savjetujemo da nabavite brijač u sklopu kojeg ćete dobiti više različitih glava (žileta), te da jednu glavu koristite za lice a drugu za vaš nos i uši. Različite glave vam omogućavaju da eksperimentišete i svoju bradu stilizujete na različite načine. Redovno mijenjajte spremnik brijača 


Da biste spriječili nakupljanje mrtvih stanica kože, dlačica i bakterija, poželjno je da nakon svakih 6-8 brijanja promijenite spremnik brijača. Redovno mijenjanje spremnika također osigurava oštro i glatko brijanje, bez urastanja dlačica. 


Nakon što ga temeljito isperete poslije brijanja, važno je da brijač ostavite da stoji uspravno i na suhom mjestu. 


Četkicu za zube promijenite svaka 3 mjeseca 


Da bi doprinijeli čistoći i zdravlju vaših zuba, savjetujemo vam da četkicu za zube mijenjate svaka tri mjeseca. Nakon tri mjeseca korištenja četkica za zube postaje neefikasna zato što dolazi do smekšavanja i savijanja vrhova, što onemogućava temeljito čišćenje zuba. Posjećujte dermatologa 


Svi težimo ka tome da izgledamo mlađe i zdravije, pa je zato jako važno da nađemo dermatologa koji će voditi brigu o našoj koži. Nekada poželimo odmah otići na pregled, ali to ne bude moguće zato što se pregled mora zakazati mjesec dana unaprijed. Kada se nađete u takvoj situaciji, naš savjet je da potražite kompaniju koja ima digitalne dermatologe kojima se možete obratiti za savjete, a koji mogu da procijene vaše jednostavne potrebe (napr. ako želite da se riješite akni, ili da isprobate neki novi lijek...). Digitalni dermatolozi su dostupni za sva pitanja potencijalnih i postojećih klijenata, te mogu pratiti stanje vaše kože nakon korištenja određenog proizvoda (oni vam također mogu i prepisati te proizvode). Ukoliko su vaši problemi ozbiljnijeg tipa, potrebno je da zakažete pregled uživo. 


Da biste i ljeti lijepo mirisali, prskajte više nego samo vašu kožu 


Znojenje je glavni neprijatelj i parfemima najintenzivnijeg mirisa. Čini nam se da je ljeti upotreba parfema potpuno uzaludna, jer miris izlapi čim izađete na vrućinu. Zato bi u ljetnom periodu trebali prskati parfemom više od pulsnih tačaka: poprskajte okovratnik košulje, krajeve vaše kose (ukoliko je duga) i donju stranu brade, a možete i utrljati parfem u brkove. Ovi trikovi će pomoći da se miris duže zadrži na vama, pa da i tokom vrelih ljetnih dana lijepo mirišete. 


Poboljšajte stanje svoje kože dok spavate


Da biste postigli da vaša koža bude čista, mekana i glatka važno je da se i noću brinete o njoj. Vaše tijelo se najbrže regeneriše dok spavate, pa tako i vaša koža. Uz preporučenih 8 sati sna, dobro je da svoju kožu uvijek prije spavanja očistite i nanesete hidratantnu noćnu kremu ili kremu za zaštitu kože od starenja. Dobri proizvodi i dobar san će pomoći u održavanju hidratiziranog, hranjenog i mladalačkog lica. 


Kosu manje šamponirajte, a pri stilizovanju koristite dugme za hlađenje


Da bi se vaša kosa manje mastila, savjetujemo vam da je manje šamponirate jer se kosa brže masti ukoliko je svakodnevno perete. Bilo bi najbolje da svoju kosu perete svaka 3-4 dana. A za brže i dugotrajnije stilizovanje kose koristitite dugme za hlađenje na vašem fenu. To će vašu kosu učiniti bujnijom i izbjeći ćete oštećenje toplinom.