Kako izgledati dobro bez previše truda

Getty Images

Dobar izgled i stil se često vežu za dobru finansijsku situaciju, ali to ne mora biti tako. Moguće je izgledati jako lijepo i bez trošenja mnogo novca, samo je važno da znate na šta treba usmjeriti pažnju.

Ukoliko želite lijepo izgledati, osim stila je važno i vaše samopuzdanje. Da biste se lijepo osjećali i lijepo izgledali trebate prihvatiti sebe onakvima kakvi jeste, a ukoliko vam nešto smeta onda se potrudite da to promijenite.Dobar san = dobar izgled


Da biste postigli svjež izgled, te da bi vaša koža bila zdrava preporučujemo vam da spavate punih 8 sati. Pored toga što se vaše tijelo i vaša koža najbrže regenerišu dok spavate, vi ćete se ljepše osjećati ukoliko ste naspavani a samim tim i ljepše izgledati. 


Detalji su važni 


Asesoari vaš izgled upotpunjuju, čine ga zanimljivijim i skreću pažnju na vas pa je zato važno da budu sastavni dio vašeg stila. 


Ne kupujte previše


Pri kupovini korisitite pravilo jedne trećine, odnosno kupujte za jednu trećinu manje nego inače. Udovoljite sebi tako što ćete umjesto više jeftinih stvari kupiti jednu skuplju. Nosite odjeću koja će učiniti da izgledate viši


Osim što se povezuje sa posjedovanjem moći, visina često doprinosi i samopouzdanju. Niskim ljudima se savjetuje da nose odjeću koja će ih vizuelno učiniti višima i koja odgovara njihovoj figuri. 


I opušteno je lijepo 


Opušten izgled možete postići tako što ćete odjeću koju inače nosite u posebnim prilikama iskomibinirati sa nečim jednostavnijim i sa manje detalja. Npr. bijelu košulju, umjesto sa elegantnim crnim pantolonama, možete iskombinirati sa farmerkama.