Namirnice koje će vam pomoći da se riješite mamurluka

Da biste se čim prije riješili glavobolje i mučnine nakon burne noći, savjetujemo vam da konzumirate namirnice koje će pomoći da se razgrade toksini u vašem orgnizmu.

Vitamin C i soda bikarbona


U čaši vode razmutite tabletu C vitamina i kašiku sode bikarbone. Ove dvije namirnice zajedno će pomoći u detoksikaciji vašeg organizma.


Kafa

Popijte šolju kafe, umanjiti će glavobolju i pomoći da se razbudite. Med


Med u svom sastavu sadrži antioksidante i fruktozu koja pomaže u detoksikaciji organizma, pa vam predlažemo da pojedete kašiku meda, popijete čaj sa medom ili namažete tost puterom i medom. 


Čaj od đumbira 


Savršen lijek protiv mučnine je čaj od đumbira, a napraviti ćete ga tako što ćete korijen đumbira skuhati u vodi. Pretpostavljamo da vam se okus ovog napitka neće svidjeti, ali sigurno ćete se osjećati bolje. Jaja za doručak


Da bi se stabilizovao nivo šećera u vašem organizmu, pojedite 3-5 jaja za doručak. Tako ćete unijeti potrebne proteine koji će razgraditi toksine u organizmu. 


Banana


Osim što ima visoku energetsku vrijednost, banana je bogata i kalijem koji pomaže protiv grčenja mišića. Banana je upravo ono što vam treba nakon noći provedene partijajući, jer ćete se, nakon što je pojedete, osjećati energičnije i odmornije.