Kako postići da vaša kosa bude gušća

Muškarci se, kao i žene, trude da im kosa bude što gušća i frizura što urednija pa ćemo vas upoznati sa nekoliko trikova koji će doprinijeti ljepšem izgledu vaše kose.

Zabluda o pranju kose

 

Rečeno nam je da često pranje šteti kosi, uzrokuje njeno opadanje i prorjeđuje je, ali to nije tačno. Samo se trebamo prisjetiti kako izgleda neoprana kosa: slijepljena je i beživotna, dok je oprana kosa čista, puna života i dosta gušća. 


Ne češljajte se prečesto


Češljanje kose je zdravo za tjeme, ali prečesto češljanje bi slijepilo vašu kosu za glavu i učinilo da izgleda tanko pa je važno da napravite granicu. 


Zaštitite kosu od sunca 


Tokom vrućih ljetnih dana svoju kosu i kožu glave trebate zaštititi od štetnih sunčevih zraka. Savjetuje se da, ukoliko planirate duže boraviti na suncu, obavezno nosite kačket i  češće kvasite glavu. Budite nježni prema svojoj kosi

 

Svoju kosu ne biste trebali snažno trljati o peškir nakon pranja, niti je sušiti koristeći najvišu temperaturu fena. Također nije preporučljivo naglo provlačenje češlja kroz kosu. 


Prestanite pušiti cigarete

 

Pušenje cigareta je štetno za vašu kosu zato što uzrokuje opadanje, te sužava krvne sudove koji snabdjevaju kožu glave hranljivim materijama koje su potrebne da bi vaša kosa rasla.