Savjeti za postizanje mladalačkog izgleda

getty images

Pošto svi težimo mladalačkom izgledu, predstaviti ćemo vam nekoliko trikova koji će pomoći da zavarate vašu okolinu kada su u pitanju vaše godine.

Mnogi muškarci vole da se „kriju“ ispod brade i to je dobra strategija, ali trebate voditi računa  da vaša brada bude uredno podšišana. Zapuštena brada će učiniti da izgledate neuredno, te mnogi mogu pomisliti da ste dugo vremena proveli u džungli. Isto važi i za obrve i dlake u nosu. 


Dosta muškaraca već u 28-oj godini počne primjećivati sijede vlasi u svojoj kosi, što zna biti jako stresno za njih. Savjetujemo vam da prihvatite svoj prirodni izgled, ili da odete frizeru koji će premazom kamuflirati vaše sijede vlasi. Kažu da su oči ogledalo duše, a umorne oči će učiniti da izgledate starije. Mnogi poroci utiču na izgled vaših očiju; npr. pušenje cigareta umanjuje cirkulaciju što dovodi do pojave bora, a neprospavane noći dovode do stvaranja crnih krugova ispod očiju (podočnjaka). Krastavac je odličan lijek protiv podočnjaka jer u svom sastavu sadrži supstancu koja može da stegne krvne sudove ispod vašeg oka, pa vam predlažemo da ga izrežete na krugove i držite na očima petnaestak minuta. Krastavac također smiruje iritiranu kožu. 


Lijep osmijeh i zdravi zubi će doprinijeti mlađem izgledu. Da bi vaši zubi bili zdraviji i bjelji trebali biste promijeniti vaš režim ishrane, pa umjesto kafe, crnog vina i koktela zbog kojih vaši zubi izgledaju žuti i stari, u organizam unositi više voća i povrća (jabuke, brokule, celer...) .