Dr. Woo, tattoo majstor hollywodskog jetseta

SNL

Ako ste zaljubljenik u tetovaže i cijenite ovu vrstu umjetnosti, onda je ovo priča za vas. 

Brian Woo ili poznatiji kao, Dr. Woo, je tatttoo umjetnik iz Los Angelesa i jedan je od najpopularnijih tattoo umjetnika. Lista čekanja za njegove tetovaže traju i do šest mjeseci. Zašto? Jer je nevjerovatno talentovan i stvara tetovaže kakve god da zamislite. Ljudi iz cijelog svijeta su opsjednuti njegovim upečatljivim stilom geometrijskih finih linija. Prošle godine, The New York Times je objavio priču o ovom umjetniku nazvavši ga „Hollywoodski tattoo umjetnik sa uslugama na zahtjev“. Ovaj naziv ga prati i danas. Njegova klijentela je poprilično velika i većina njih su upravo hollywoodske zvijezde poput Drakea, Ellie Goulding i Sarah Hyland.
Zvanje tattoo majstora se desila sasvim spontano. Naime, Brian je radio kao kreativni direktor za modnu marku svog prijatelja i jedina tinta koju je tada koristio je olovka i papir.


Prvu tetovažu sam uradio sa 15. godina. To je tetovaža zmaja na mojoj nozi, rađena je na mjestu zvanom Tattoo Mania.


Woo trenutno radi u tattoo salonu Shamrock Social Clubu, jednog od Hollywoodskih najboljih tattoo salona. Svoju karijeru je počeo kao učenik Marka Mahoneya, inače vlasnika salona Shamrock, ali Woo je naravno stvorio ime za sebe sa preko 455 hiljada sljedbenika na Instagramu.
Obožavatelji njegovog rada i samih tetovaža čekaju ispred tattoo salona samo kako bi obavili razgovor sa Brianom i zakazali termin na koji će čekati i više od šest mjeseci.
 S obzirom da su tetovaže vječne, možda se i isplati čekati toliko dugo. 


Foto: Jake Rosenberg / Renee Rodenkirchen / Instagram