Sada imate još jedan razlog da posjetite Grčku

Zenith

Čak i slavna tvornica satova Zenith slavi Mykonos.

Dva najljepša i najluksuznija otoka u Grčkoj su Santorini i Mykonos, koji su se doslovno u roku od 10 godina iz lijepih autentičnih naselja, pretvorili u luksuzna odmarališta, gdje glumci, muzičari, biznismeni i političari rado kupuju nekretnine.Atraktivnost Mykonosa leži u tome što ćete s jedne strane uživati u tradiciji Grčke, kušati tradicionalnu kuhinju i usput naučiti više o historiji i kulturi zemlje, a s druge strane neće vam faliti modernih hotela i inovativnih spa i wellness centara gdje ćete se odmoriti i od najvećih umora nagomilanih mjesecima unazad.


Fabrika Zenith, koja također kombinira tradiciju i tehnologiju poziva vas da posjetite Mykonos, ako ništa, barem da kupite njihov novi model sata Zenith Defy Classic Mykonos Edition. Ovaj model je ograničen na samo 25 satova.Defy Classic Mykonos Edition dolazi sa kućištem prečnika 41 mm od matirane, djelemično polirane keramike bogate plave i bijele boje. Keramika je jedan od najtraženijih materijala kada je proizvodnja satova u pitanju, a otporna je na ogrebotine.Model je opremljen automatskim pokretom, kalibra Elite 670 SK, s rezervom snage od 50 sati i oznakom datuma na skeletiranom brojčaniku. Sat, koji radi na frekvenciji od 4Hz, mođe se pohvaliti silicijskim spuštanjem i silicijskim balansnim zubčanikom. Prozirni poklopac od safirnog stakla ima uzorak mlinica iz Mykonosa, koji je vremenom postao simbol otoka.


Posebnu pozornost obratite na remen, kreiran posebno za ovu ediciju. Unutranja obloga je od bijele gume, a gornji sloj je dekorisan u uzorku nalik kamenim ulicama.


Ako vas ovaj sat nije dovoljno motivirao da odete na odmor, onda ste pravi radoholočar.