Šta oblačiti ukoliko je ljeto kišovito

SNL

Preporučujemo vam modne kombinacije za ljetne vremenske neprilike

Ukoliko se odlučite za duže šetnje, predlažemo vam da se naoružate gumenim čizmama i kabanicama. A za one koji ne planiraju vani provesti više od pola sata, nudimo tri opcije za različite vremenske nepogode. 
Kada lije kao iz kabla

Kabanica 
Kada vani kiša lije kao iz kabla i kada se savjetuje da ostanete kod kuće, jednostavan kišobran vam neće pomoći – prvi nalet vjetra će ga otpuhati, pa je naš prijedlog da obučete kabanicu. Kabanice su napravljene od vodootpornog materijala tako da su one najbolja zaštita u takvim slučajevima. A što se tiče obuće, lokve je najbolje preskakati u cipelama sa gumenim đonom. 


Kada niste sigurni da li kiša pada ili ne

Čizme sa debelim đonom 
Ukoliko vani ne pada jaka kiša i  ukoliko se dešava da svako malo pada pa stane, umjesto da stalno otvarate i zatvarate kišobran u pokušaju da shvatite da li zaista pada ili vam se pričinjava, predlažemo da nosite šešir. On je must have dodatak ovog ljeta, pa neka ispuni svoju svrhu.  A čizme sa debelim đonom iskombinirane sa kratkim hlačama ne izgledaju lošije od sandala. 

Kada pada bez prestanka 

Kišobran Ako kiša dugo i dosadno pada, tako da možete zamijeniti jul sa novembrom, u svoju garderobu ubacite topli kardigan. Pošto vrijeme nalikuje jesenskom, nijanse narandžaste i smeđe su dobrodošle. A kada je u pitanju kišobran, smatramo da je dosadno imati samo jedan crni kišobran pa vam predlažemo da ih kupite više, u različitim bojama, tako da možete odabrati prema raspoloženju ili bojama odjeće koju nosite tog dana.