Kako početi nositi trenerke

IXOLA/BACKGRID

Trenerke se ne moraju nositi isključivo u teretani ili kada ste u šetnji sa svojim kućnim ljubimcem!

Prije pet godina bilo je gotovo nemoguće zamisliti da će se direktor velike kompanije pojaviti na konferenciji ili poslovnom sastanku u patikama. Streetstyle ikone su prvi počeli kombinirati sportsku odjeću sa kaputima i odijelima, ali  pošto još uvijek ima vas kojima su trenerke odjeća samo za kuću, odlazak do obližnje prodavnice i putovanje, pripremili smo plan za postepeno uvođenje sportske odjeće u vašu garderobu.Faza 1


Umjesto majica nosite duksericu

Košulje su sasvim uobičajene i više ne spadaju u odjevni predmet kojim možete nekoga zadiviti. Zato je važno da obnovite svoju garderobu i košulje i džempere zamijenite duksericom ili sportskom majicom. Počnite sa večerom sa prijateljima - košulju i džemper ostavite sa strane, a obucite bijelu majicu, farmerice i patike. Vaš sljedeći korak može biti da na posao slobodno dođete u bijeloj majici, adidas dukserici i farmerkama – vjerujte nam, niko vam to neće zamjeriti.

Faza 2


U svoj ormar ubacite sportske hlače 

Čim se prestanete osjećati neugodno, na poslu ili na ručku sa prijateljima nosite majicu umjesto košulje, vrijeme je da potražite sportske pantolone. Kada birate sportske hlače, trebate obratiti pažnju da ne izgledaju kao pantolone koje su dio piđame i da nisu u potpunosti sportske. Ne uzimajte previše široke hlače i počnite sa bojama poput sive ili teget plave. Svoj izgled bi ste učinili zanimljivijim ako preko majice obučete teksas košulju.


Faza 3 


Vrijeme je za izlazak u trenerci Glavno pravilo – gornji i donji dio trenerke trebaju biti u istoj boji.  Što se tiče patika, najbolje bi bilo da nosite kožne ili antilop patike. Nemojte zaboraviti ni dodatne detalje koji će upotpuniti vaš sportski look. Ti detalji mogu biti dobar sat sa gumeninm remenom ili metalnom narukvicom. Predlažemo da se suzdržite od nošenja zlatnog Rolexa – ne trebate imitirati američke repere. Ako ste ljubitelj Apple Watch-a, možete ga nositi i sa silikonskim remenom.


Još nekoliko savjeta: 

  1. Još uvijek insistiramo da se sportske uniforme (trenerke) nose sa patikama. 
  2. Trenerka se također treba peglati. Ako planirate izaći vani u njoj, onda je to obavezno. 
  3. Postoje slučajevi kada trenerka ipak nije prikladna. Ukoliko idete na večeru u restoran ili na poslovni sastanak, trenerku trebate izbjegavati.