Ovo su popularne frizure za ljeto 2019.

Preporučujemo vam nekoliko popularnih frizura i kako ih stilizirati i održavati.

Prije svega, potrebno vam je dobro i kvalitetno šišanje, bez obzira na to da li nosite sasvim kratku kosu, da li puštate da raste slobodno, ili nosite neku oblikovanu frizuru srednje dužine. Vještina frizera se vidi u obliku tvoje kratke kose, kao i u tome koliko lako održavaš frizuru – kad ste kvalitetno ošišani, kosa bi trebalo da raste ravnomjerno i zadrži oblik, čak i kad preraste dužinu koju želite da nosite.


U nastavku vam preporučujemo nekoliko popularnih frizura i kako ih stilizirati i održavati.RazdjeljakAko imate bujnu kosu, ne želite da je puštate da pretjerano izraste, a želite da prikažete njenu gustinu i bujnost, možda će vam odgovarati frizura zvana “razdjeljak”. Radi se o dugim šiškama – do brade, ili dužim, koje padaju poput zavjese sa obje strane lica, simetrično ili asimetrično, dok je ostatak kose kraći – na potiljku sasvim kratak. S leđa ćete izgledati kao uredno podšišan muškarac, a iz profila pokazujete nešto od duha neukrotivnosti, momka koji voli modu i zna šta mu dobro stoji. Prirodno talasasta i gusta kosa odlično nosi ovaj oblik šišanja, a koliko god da izraste prije nego što ponovo morate da se ošišate, zadržat će oblik. Kako je oblikovati

Da bi lakše oblikovali ovu frizuru, koristite pjenu za kovrdžavu kosu, a ako vam je kosa ravna, onda morsku so u spreju za volumen i teksturu, uz sušenje fenom.
French CropOvo je frizura koja nikada nije ni bila u modi, tako da nikada nije ni postala demode – jednostavno je bezvremena. Svako ko izađe od brice, može da nosi kratko ošišanu kosu, sa malo izraženijim šiškama, jer je to frizura koju svaki brica umije da napravi i koju nastavnici u školama posebno odobravaju kod dečaka. Ali, Francuzi umiju u sve da unesu umjetnost, nekonvencionalnost i nestašluk – pa su zato francuske šiške malo stilizovanije u odnosu na ostatak uredno i kratko ošišane kose. To mogu da budu kratke reckaste šiške, malo gušće, odnosno, napravljene od gušćeg pojasa kose očešljanog naprijed, ili duže reckasto ošišane, za ravnu kosu. Oblik i dužinu šiški izaberite u odnosu na oblik i visinu svog čela – oblo, četvrtasto, ispupčeno, ravno, visoko ili nisko čelo, neće lijepo nositi isti oblik šiški. 


Kako je oblikovati


French crop osim što izgleda privlačno, veoma je jednostavan za održavanje. Nakon izlaska iz tuša, dovoljno je dsa peškirom posušite kosu i nanesete malo kreme ili voska i spremni ste za izlazak.Izblajhana kosaIzblajhana kosa svaki čas doživljava bum –skoro svakog ljeta pojavi se nekoliko muškaraca koji žele da istaknu svoju drskost i posebnost na ovaj način, a obično se radi o vrlo kratkoj kosi. Sad, to što se muškarci odlučuju da izblajhaju pet milimetara kose, vrlo je praktično – ako im se ne sviđa, za mjesec dana mogu opet da se ošišaju “na keca” i nikom ništa. Ako im se dopada, obojit će je ponovo. Kratka kosa zahtijeva manje posla oko blajhanja, farbanja i održavanja, a oni smjeliji, koji postanu “plavuše” na duži period, obično imaju malo dužu i nekonvencionalniju frizuru. Dakle, ako želite da eksperimentišete, ljeto je prava prilika, a eksperiment možete da okončate za vrlo kratko vrijeme, a da i ne morate da se prefarbate. Izbjeljivanje maltretira kosu i zahtjevno je, kosa može da dobije žućkast ili zelenkast odsjaj i možda je potrebno nekoliko tretmana da bi se postigla odgovarajuća boja. Osim toga, čim počne da raste, podrastak će biti crn kao iz pakla, čak i ako vam je prirodna boja vrlo svijetla. Ali, crni podrastak nije tako loš – on se slaže sa obrvama, pa ako su vam obrve crne i guste, podrastak će povratiti ravnotežu. U svakom slučaju, ovo je frizura za hrabre i za one koji vole da budu upadljivi. Moraćete malo bolje da negujete blajhanu kosu, a i da se uvjerite da niste alergični na neke sastojke koji se koriste u ovom procesu, prije nego što pristupite izbjeljivanju.


Kako je održavati?
Bez obzira na to za šta se odlučite, pobrinite se da vaša kosa bude hranjena i hidrirana što je više moguće. Ovo je hemijski tretman i željeli vi to ili ne promijenit će vam teksturu i stanje kose. Ali, bez brige, sve se to može popraviti s pravim balzamom za kosu.