Završen prvi festival joge u BiH

Tri dana ispunjena muzikom, kreativnošću, vježbama i opuštanjem.

U prelijepom prirodnom ambijentu stotine ljubitelja zdravog načina života i različitih tehnika opuštanja imali su mogućnost sticanja novih znanja i druženja. Cjelodnevni programi bili su inspirativni i korisni te su pružali uvid u saznanja različitih instruktora koji su došli iz cijeloga svijeta u našu zemlju.


Predstavili su se sarajevski centri joge Ashatanga joga centar, Shambala centar, te pojedinci iz BiH, Slovenije, Amerike, Srbije...Mike Zulovic, Aida Ahmagić, Nisa Omerović ,Maja Schreiner, Doe Paoro, Sonja Jakupović, Uroš Martinović.
Pored joga zanimljive su bile i radionice reikija Marije Dajić, refleksologije Asje Dupanović, ThetaHealinga Karmen Buneta, Tai Chi Chuan Mensura Burrdige kao i zvučna kupka Anike Petrović i Alme Lepir, Happy Drums Tonija Pešikana, meditacija sa Barbarom Pust Velikanje, te Shibori radionica slikanja sa Justine Bennett.
Govorilo se i o zdravoj ishrani, načinima pripreme i uzgoju iste s Elvirom Furnari i Majom Pilav.Mini umjetnička kolonija ugostila je umjetnike iz Splita Julio Zuvela, iz Crne Gore Ines Martinović i Maja Chakalović, iz Slovenije Vesna Neferamis, Ahllam Lemseffer iz Maroka ,te iz BiH Lada Pervan Sonya Radan.


Brojni volonteri su pomogli festivalu a posebnu pažnju privukli su volonteri s Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu koji su napravili prigodan mural.Izuzetno zanimljiv i sadržajan bio je i muzički dio festivala.


Festival je otvoren nastupom Lake i Mirele a onda su se nizali odlični nastupi domaćih i stranih izvođača. DJ Jasmina, DJ Nazzif, Laura Bird, Doe Paoro, Trishes, Kauf, Vox, Reborn, DJ Ciko,Bohemian Cristal Instrument....
Želja organizatora bila je ponuditi kvalitetne programe za domaće i strane goste te organizirati festival po uzoru na svjetske koji posljednjih godina privlače hiljade posjetitelja.Sve eventualne početničke greške  obećavamo ispraviti naredne godine a do tada vas pozivamo na suradnju i zahvaljujemo se na posjeti.Zahvaljujemo se i kompanijama i institucijama bez kojih ne bi bilo moguće realizirati ovako zahtjevan projekt : Općina Olovo, Općina Centar Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, SCC, Olimpija, AdeZ, Primus Balkan, AlmaRas ,Weleda, Vispak, BunnyWorldFaundation, Grafika Šaran, Golf klub Sarajevo.