Ukoliko ste ljubitelj uživanja u prirodi zaljubit ćete se u Homoki Lodge

PR

Ukoliko ste ljubitelj uživanja u prirodi i prezirete grandiozne hotelske komplekse, onda je glamping u Homoki Lodge rezort u Mađarskoj, kao stvoren za vas.

Ovo nesvakidašnje odmaralište se nalazi u Panonskoj stepi Pusta (Puszta) u jedinstvenom utočištu za dušu i tijelo, pravom rezervatu i safariju u srcu Evrope. Neki bi to nazvali chilling out, a za većinu će ovo biti jedinstveno iskustvo u prirodi. Zaboravite na stereotipe u kojima je kamp nekakva vrsta jeftinog odmora u neudobnim šatorima. Za ljude koji vole prirodu, a ne odstupaju od komfora, upravo je glamping prava stvar.
Odmor u Homoki Lodge u Mađarskoj će vas uvjeriti da je ovo mjesto gdje se zadivljujuća priroda ukršta s modernim luksuzom. Pravo iskustveno putovanje gdje ćete se na autentičan način povezati sa prirodom, udaljeni od površnih i stereotipnih turističkih aktivnosti, zagrlivši autentično kulturno okruženje. Homoki znači "pijesak" na mađarskom jeziku i jedinstvena je oda zemljištu koje formira beskrajne dijelove ove prerije, nekada naseljene Mađarima koji su dogalopirali na konjima iz dalekih azijskih stepa. Homoki Lodge ugnjezdio se južno od Budimpešte u Mađarskoj Velikoj ravnici, niskoj pješčanoj kotlini između Dunava i Tise. Male farme ovdje zasipaju ravnice sa šumama, voćnjacima, plitkim jezerima i livadama, dok je ravno zemljište ispresjecano mnoštvom pješčanih staza, poljima kukuruza i suncokreta iznenada prošaranih drvećem breskvi ili šumom bagrema. Najlepši su nepregledni pašnjaci koji kao da ljube nebo, dok istovremeno grle divljač, ptice i rijetke biljke.
Homoki Lodge nudi luksuzne jurta šatore (šator koji tradicionalno koriste nomadi u stepama središnje Azije) i tradicionalno uređene sobe sa drvenim gredama - Homoki Cozy. Ukoliko ste skeptični i pomislite da ne možete imati luksuz i udobnost u jurta šatoru, probajte Homoki Superior šator, koji se prostire na 20m2 i ide korak dalje sa tradicionalnim autentičnim stajlingom.

Šator sadrži privatnu terasu, rustičan enterijer podeljen na tri nivoa, koji se sastoji od dnevne, spavaće sobe i kupatila. Šator je potpuno klimatiziran, ima podno grijanje, mini-bar, besplatan čaj i kafu, kišni tuš, udoban ležaj i galeriju koja pruža prekrasan pogled na zvjezdanu kupolu sa teleskopom. Uronite u univerzum luksuznog glampinga posvećenog čistom hedonizmu.Svim gostima je na raspolaganju bazen za kupanje, a nakon kupanja možete krenuti u istraživanje slikovitih pejzaža ovog mjesta na rasnim warmblood konjima. Galop kroz nepregledne poljane, šume borova i akacije ili jahanje prerijom pod sjajem punog mjeseca dok za vama odzvanja tišina, je iskustvo koje nikad nećete zaboraviti. Nakon povratka iz avanture možete se opustiti u masažama ili wellness tretmanima koji prate vječan ritam prirode, ili jednostavno sipajte neko od najkvalitetnijih vina ove regije i uživajte pod nebeskim svodom.


Ako čeznete za autentičnom vrstom putovanja, onom koja podstiče kulturno uranjanje, širenje horizonta i intenzivniji angažman u okruženju, sa privilegijom spavanja pod zvjezdama, onda put pod noge i pravac u Homoki Logde!