Šta ako vas partnerica napusti zbog djevojke?

PR

Čini se da šala iz serije „Prijatelji“ postaje ozbiljan razlog za brige

via GIPHY


Kada je 1994. godine izašla serija „Prijatelji“, činilo se da bi djevojka mogla da napusti samo Rosa Gellera zbog druge devojke. Mekani, melanholični i nespretni Ross nije mogao kontrolirati žilavu i samouvjerenu Carol, koja ga je nakon osam mjeseci braka napustila zbog Susan. I iako je Ross mnogo pretrpio jer ga je supruga ostavila zbog djevojke, svi smo se više smijali njegovoj sudbini, nego što smo suosjećali s njim. Sigurni smo da je i Liamu Hemsworthu, dok je gledao seriju, takođe bilo smiješno gledati Rossove muke. Ali, vjerujemo da sada tu sitaciju gleda iz skroz drugačije perspektive.


Carol je Rossa napustila nakon osam mjeseci braka, a brak Miley Cyrus i Liama Hemswortha jedva da je potrajao sedam. Prošli vikend, Miley i Liam su objavili da se razvode. Jedan od glavnih razloga bio je taj što Cyrus nije suzdržavala svoje zanimanje za djevojke. Bukvalno istog dana kada je par najavio raskid, Miley se zabavljala na plaži s Caitlin Carter, koja je, također, bila u braku sa polubratom Kim Kardashian, Brodyjem Jenner.


Teško je porediti Liama Hemswortha sa Rossom Gellerom. Thorov mlađi brat se može pohvaliti seksipilnim izgledom, te je postigao svjetsku slavu zahvaljuajući ulogama u filmovima Hunger Games. Njega ne zanimaju mrtvi dinosauri, već život u prirodi i zdrava ishrana.Ipak, Miley Cyrus je napustila Liama Hamswortha zbog djevojke, nakon samo šest mjeseci braka.Globalno gledano, nema velike razlike u razlozima zbog kojih vas partnerica može napustiti zbog djevojke i partner zbog momka. Ali smatra se da su žene, za razliku od muškaraca, prirodno biseksualnije i bolje tolerišu „neobične“ odnose. 


Da su se najluđe zabave u vašem životu odvijale krajem devedesetih i početkom 2000-ih, teško bi prošle bez ljubljenja, flertovanja i plesanja. U većini slučajeva takve su zabave bile bezazlene, ali također se dogodilo da su postale platforma za ozbiljnu vezu. Koliko vas se nije zaljubilo u djevojku koju ste upoznali na plesnom podijumu? Ipak, pretpostavljamo da vaši osjećaji, ako vas partnerica ostavi zbog druge djevojke, neće biti isti kao da vas je zamijenila za momka. 


Upoznati ćemo vas sa pričom jedne djevojke koja je ostavila svoga dečka zato što joj se svidjela djevojka, iz koje možete izvuči važnu pouku.Lana i Emir su bili tri godine u vezi i razmišljali su o zajedničkoj budućnosti. Na jednoj zabavi Lana je upoznala Ninu za koju su govorili da voli flertovati i sa curama i sa dečkima. Emiru je to bilo zanimljivo pa je predložio Lani da flertuje sa Ninom, zabave radi, jer flert i ljubljenje sa djevojkom ne smatra za prevaru, pa je tako i bilo. Nakon toga su Lana i Nina postale super prijateljice, neprestano su komunicirale, izlazile u kino, šetale...i sve su više vremena provodile skupa. Nakon nekog vremena, Lana je shvatila da prijateljicin poziv i poruka u njoj izazivaju mnogo više uzbuđenja nego bilo koji Emirov postupak. I budući da je Emir rekao da bilo šta sa djevojkom on ne smatra prevarom, Lana je vodila ljubav sa Ninom. Nikada prije nije spavala sa djevojkom, a kada se to dogodilo otkrila je potpuno nove senzacije. Lana nam je priznala da nikad nije naročito uživala u seksu sa Emirom. Emir je volio agresivan seks, i premda se njoj to nije sviđalo udovoljavala mu je. Smetalo joj je i to što Emir nije bio spreman da sasluša njene želje kada je seks u pitanju. Nakon što je vodila ljubav sa Ninom, shvatila je da joj se seks više sviđa, a i da joj je mnogo zanimljivije razgovarati i provoditi vrijeme sa Ninom i to je za nju bio znak da treba napustiti Emira. 


Iz ove priče trebate naučiti dvije važne lekcije: nikada nemojte reći svojoj partnerici da flert, ljubljenje ... sa djevojkom nije prevara, jer ne možete znati šta može proizaći iz toga. I drugo, iako je muškarcima ugodije živjeti u pardigmi „seks je da muškrac uživa“, jako je važno da vašu partnericu pitate šta ona želi i u čemu ona uživa. Ako se tijekom vođenja ljubavi uzimaju u uobzir želje sa obje strane, tada će intimnost biti mngo ugodnija i manje su šanse da ćete biti ostavljeni zbog djevojke. 


Naravno, nešto nam govori da je Liam Hemsworth bio prilično nježan, pažljiv i da su ga zanimale Mileyne želje, tako da sumnjamo da ga je Miley napustila zbog toga. Ali kad opet budete lijeni da slušate svoju voljenu ili razgovarate s njom o nekim problemima, sjetite se da negdje postoji prijateljica koja će je s radošću utješiti i razumjeti.