Gosti na crvenom tepihu zasijali u kreacijama Dresscoda

bonjour.ba, klix.ba

Među brojnim zvanicama ovogodišnjeg Srajevo Film Festivala u Sarajevu, zasijale su kracije modnog brenda Dresscode.

Sinoć je svečanom ceremonijom u sarajevskom Narodnom pozorištu otvoren 25. Sarajevo Film Festival gdje će se unarednih 8 dana pojaviti brojni filmski autori, glumci, redatelji, producenti i druge ličnosti iz filmskog, kulturnog i javnog života BiH, regije i svijeta.                     


Festivalsko druženje je započelo koktelom dobrodošlice na festivalskom trgu gdje su se okupili prijatelji SFF-a, partneri, klijenti, organizatori i ostale zvanice.


Sarajevo Film Festival, osim bogatim filmskim programom, pažnju javnosti  uvijek je privlačio i posebnim modnim kombinacijama koje se pripremaju i po nekoliko mjeseci unaprijed, upravo zbog toga SFF je odlična prilika domaćim modnim brendovima da pokažu da njihove kreacije itekako dobro pariraju onima koje možemo vidjeti na najprestižnijim crvenim tepisima širom svijeta.


Dresscode, mladi bh modni brend je zasijao sinoć na otvaranju festivala, u čijim smo kombinacijama mogli vidjeti mnoge ljubitelje ovog brenda, među kojima su i mladi bh glumci i tv lica.


Donosimo vam neke od modnih kombinacija koje smo imali priliku vidjeti sinoć na festivalskom trgu prve večeri Sarajevo Film Festivala.


Ovogodišnji jubilarno izdanje festivala ugostit će rekordan broj filmova, njih čak 270, u 18 različitih programa iz 56 zemalja, od čega će 68 imati svjetsku, a 12 međunarodnu premijeru. Festival traje do 23. kolovoza, a održava se pod pokroviteljstvom UNESCO-a.Glumac Emir Fejzić s pratnjom


Adnan Smailbegović s pratnjom


Aida Salkić i Adisa Kučuk