KLABIKA i Mladen Solomun spremaju noć za pamćenje

Na desetine hiljada ljubitelja elektronskih muzike imat će priliku da prisustvuju besplatnom DJ koncertu u srcu Sarajeva od strane jednog od najpopularnijih muzičara DJ scene Mladena Solomuna. Kasnije će se zabava preseliti u Dom mladih, gdje će DJ Solomun nastupati po drugi put na oficijelnom afterparty-u.

Dugo očekivani nastup Mladena Solomuna na Vječnoj Vatri se približava, a on će svojim setom krunisati zatvaranje Sarajevo Film Festivala i pokloniti Sarajevu jednu nezaboravnu noć. Solomun izlazi na pozornicu Vječne Vatre ovog petka u 23:30, a njegova muzika će odjekivati ulicama glavnog grada do 02:30. Ovaj događaj je besplatan za sve posjetitelje, i savjetujemo da isti na lokaciju dođu prije 23:00 kako bi sebi osigurali mjesto na kojem će plesati do kasno u noć. 


Veliki događaji poput Solomun IIII Klabika [Sarajevo Quaternate] na Vječnoj Vatri zahtijevaju veliku odgovornost kako od organizatora, tako i od svih posjetitelja događaja. Kako bi osigurali sigurnost posjetitalja savjetujemo vas da budite sigurni, kao i da  budite svjesni sigurnosti drugih. Također, naglašavamo da posjedovanje droga, staklenih boca, limenki, vatrometa, (vatrenog) oružja i / ili drugih opasnih predmeta i tvari, kao i hrane, (alkoholnih) pića i životinja nije dopušteno. Imamo politiku nulte tolerancije na drogu. Posjedovanje bilo kojeg vida droge bit će strogo kažnjivo. Ako postoje dokazi o upotrebi i / ili posjedovanju, uslijedit će oduzimanje droge, a počinitelj i droga bit će predani policiji. Podvlačimo da će svi posjetitelji događaja biti podvrgnuti pretresnom pretraživanju. Osiguranje će temeljito pretražiti sve posjetitelje.Solomun IIII Klabika [Sarajevo Quaternate] je događaj koji će imati veliko osiguranje, te su posjetitelji obavezni da u svakom trenutku slijede upute, propise i / ili upute za sigurnost od strane osiguranja, policije ili članova organizacijskog tima. 


Ovaj događaj je od velike važnosti za grad Sarajevo, te je kao takav prepoznat od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Turistička zajednica je pokrovitelj događaja Solomun IIII Klabika [Sarajevo Quaternate], a isti je podržan od strane vlade Kantona Sarajevo koji su prepoznali da se ovim eventom grad Sarajevo konačno okreće novim tokovima te se otvara za budućnost razvoja kao jedne od najbrže rastućih novih destinacija u ovom dijelu Europe.


Nakon nastupa na Vječnoj Vatri najveći fanovi DJ Solomuna će imati priliku da ga slušaju u intimnijem okruženju afterparty-a u Domu mladih. Afterpary počinje u 01:00 i nastavlja se do ranih jutarnjih sati, a mnogi DJ-evi će zagrijati atmosferu do 3:30 ujutro, kad zvijezda noći--DJ Solomun--preuzima pult. Karte za ovaj afterparty su rasprodate, te želimo večer punu plesa posjetiteljima istog. 


Nadamo se da će ovo biti noć koja će ostati zapamćena i urezana u sjećanje svima koji se budu našli među posjetiteljima ovih događaja.