Kako nositi sakoe ove jeseni

SNL

Taman kad smo se navikli na laganu ljetnu odjeću, ljeto se bliži kraju

Na svijetu postoji mnogo muškaraca koji nikada ne nose sako - ni zimi, ni ljeti, čak ni na vlastitom vjenčanju. Ako ste jedan od njih, onda znajte: ne osuđujemo vas, ali upozoravamo - gubite puno. Savjetujemo vam da pružite priliku sakou ove jeseni, posebno jer se ne mora nositi samo kao dio odijela - to je samo jedna od mogućnosti, a mi ćemo vam predložiti četiri načina nošenja sakoa. SA PANTALONAMA


Sako i rolka su univerzalna kombinacija. Visok okovratnik štiti od vjetra, ali šal i dalje nemojte zanemariti. Uz smeđi sako izaberite neparene hlače (sa sitnim kockama bi bilo odlično) - još jedno klasično jesensko rješenje. I ne bojte se da ćete izgledati pretjerano konzervativni: elegantano ne znači staromodno.

ODIJELO


Prelazak s laganije odjeće na vunena odijela bi mogao izazvati poteškoće. Kada ste nesigurni oko odabira, onda obucite provjereno odijelo. Ne mora biti svijetlo, može biti provjerene sive boje, i što je najvažnije, ne zaboravite dodati uočljive detalje: npr. kravatu u boji senfa. Zamijenite uobičajene cipele modelom s masivnim đonom, kako se ne biste zabrinuli zbog nagle kiše.
SA FARMERKAMA


Ovo je prijedlog za vas koji niste ograničeni strogim kodeksom odijevanja, ali niste spremni ići isključivo na bezdimenzionalne kapuljače i sportsku odjeću. Kombinacija farmerki sa sakoom može biti vrlo kontraverzna, pa slijedite nekoliko pravila:

  • farmerice trebaju biti obične, bez prorerza i rupa;
  • sako bi trebao biti karirani - dobro će izgledati i sa kardiganom;
  • klasične cipele ostavite za formalniji izgled; čizme s visokim vezom puno su bolje za farmerice;
  • umjesto obične pamučne košulje, eksperimentirajte s teksturiranim opcijama poput somota; tada možete skinuti jaknu u bilo kojem trenutku i dalje izgledati pristojno.

SA JAKNOM I TENISICAMA


Mislite li da sako nose samo izuzetno ozbiljni ljudi s aktovkama u rukama i čvrstim bankovnim računima? U stvari, neki se modeli odlično uklapaju u neformalni svakodnevni izgled. Na primjer, ovom sakou tamne zelene boje uopće neće smetati antilop tenisice i radna jakna. Važno je da jakna bude dovoljno duga – sako se ispod nje definitivno ne bi trebao vidjeti.