Jesenji trendovi za koje je došlo vrijeme

PR

Srećom, moda je otprilike šest mjeseci ispred stvarnog života, pa su stvari iz kolekcije jesen-zima već u prodaji. Ako ste planirali u skorije vrijeme obnoviti svoju garderobu, predložiti ćemo vam četiri stvari koje će vam dobro doći u narednih nekoliko mjeseci.

KOŽNA JAKNA Kada budete na ulici na +13, vjerovatno ćete se htjeti ušuškati u jaknu, ali mi vam nudimo mnogo elegantnije rješenje - kožnu jaknu poput one koju je nosio Leonardo DiCaprio u filmu Once Upon a Time in Hollywood. Nosite džemper sa visokim ovratnikom ispod nje i zamislite sebe ako ne kao izvrsnog glumca, onda kao slobodnog umjetnika. 


 ODIJELOKako ne biste propustili nošenje pastelnih nijansi, koje su idealne za ljetne događaje na otvorenom (govorimo o vjenčanjima, a ne o muzičkim festivalima), nemojte žuriti da se oblačite u sivo kako se bliži septembar. Svijetle boje u jesen su također sasvim prikladne, ali neka vam budu zasićenije. Umjesto blijedo ružičaste, odaberite fuksiju, a umjesto plavog isprobajte tamno ljubičasto odijelo. Kao izvor inspiracije preporučujemo pregled kolekcije Berluti za jesen-zimu.

MASIVNE ČIZME Sandale, natikače i bijele tenisice su naravno dobre, ali savjetujemo da redovno pratite vremensku prognozu. Ako postoji mogućnost da će padati kiša, dajte prednost masivnijim cipelama – na primjer visoke čizme. Kao i prošle sezone, spremne su postati dostojna alternativa Chelseaju. Masivnan džon će vas zaštitit od kiše, a zahvaljujući klasičnom obliku kombinirat će se sa gotovo svime, uključujući i poslovna odijela (uzmite Timothy Chalame kao primjer). Savjetujemo da odaberete modele izrađene od prave kože: u njima vam neće biti previše vruće čak i u slučaju da ugrije sunce. LJUBIČASTI DETALJI U Louis Vuitton kolekciji za jesen-zimu, Virgil Abloh ne samo da je sasvim slučajno odao počast Michaelu Jacksonu i pokazao predivne torbe, već je i nagovijestio da će ljubičasta postati glavna boja ove jeseni. Onima koji još nisu spremni nositi odijelo u boji patlidžana, preporučujemo da biraju dodatke u toj nijansi. Za rukavice je još rano, ali radujemo se sunčanim naočalama. Ljubičasta dobro ide uz narandžastu, no ako želite nešto suzdržanije, obucite se u sivo i dodajte ljubičaste detalje - dobit ćete klasičan, ali ne i dosadan look.