Stajliš satovi za muškarce sa stilom i stavom

PR

Trendovi se mijenjaju, no satovi ostaju efektan asesoar

Od vremena kada je izrađen ručni sat kakav danas poznajemo bio je prvenstveno ženska stvar. Muškarci su izbjegavali taj modni dodatak i prvenstveno sa sobom nosili elegantne džepne satove. Ipak, s vremenom, ovaj je dekorativni mjerač vremena postao dodatak broj jedan kada je u pitanju muški styling. Satovi kroz godine nisu imali samo praktičnu funkciju već su postali nezaobilazni statusni simbol, ali i imperativni komad nakita. Sve to zajedno šalje poruku o muškarcu koji ga nosi, odnosno o njegovom stilu, eleganciji, fokusiranosti, moći, bogatstvu, uspjehu i karakteru. Gotovo svaki muškarac za života ili naslijedi ili si priušti sat koji s ponosom želi prenijeti na sljedeće generacije. To dovoljno govori o važnoj ulozi satova u sistemu vrijednosti savremenog čovjeka.


Iako su s pojavom digitalizacije i različitih gadgeta satovi pali u drugi plan, sada opet dolazi njihovo vrijeme. Svoj su vrhunac popularnosti ostvarili krajem 19. stoljeća. No, danas su sve prisutniji u životima kako muškaraca, tako i žena. Poklanjaju se za posebne godišnjice, uz njih se slave izuzetni uspjesi, a nerijetka je pojava sve veća ostrašćenost satovima. Strastveni kolekcionari izdvajaju prava bogatstva za svoje kolekcije satova koje posebno održavaju i čuvaju. Stoga su na tržištu sve popularnije vitrine za satove kako bi ljubitelji satova čuvali svoje malo bogatstvo u adekvatnim uvjetima, ali i kako bi ponosno izložili ove skupocjene “igračke”. No, nešto skromniji muškarci pronaći će savršen sat za sebe i uklopiti ga u vlastiti stil u svakoj prilici.


Trendovi se mijenjaju, u modu ulaze drugačije i smjelije boje, materijali, kao i mehanizmi satova, no njihov značaj ponovno jača. Mogli bismo zaključiti kako su satovi ponovno imperativni modni dodatak koji će efektno naglasiti svaki stil. Uz njih je profinjenost zajamčena kao i izraz osobnog ukusa i stila.


Neutralni dizajn posebno je privlačan za svakodnevne kombinacije i casual varijante, dok su one otmjenija i kićenija izdanja savršena za nadopunjavanje svečanog stila. Najefektnije komade izdvojili smo u nastavku.


Zodiac


Skagen


Ted Baker


Ted Baker


Ted Baker


Movado


ShinolaDiesel


DieselMVMTMVMTFossilSwatch