Pet najčešćih grešaka u ličnoj njezi

Simon Abranowicz

Vrlo je teško i nekada nezahvalno davati savjete nama muškarcima koji ne vode brigu os ebi. S druge strane, nama koji vodimo, uvijek dobro dođu, naročito oni korisni. Slijedite ove savjete i nećete se žaliti na vaš izgled

Dobro njegovan (nećemo se sramiti ove riječi) muškarac, rezultat je svakodnevnog rada na sebi. Nikome neće biti važno koliko ste dobro obrijani ili kako vam je frizura super oblikovana ako vam na prstima umjesto noktiju rastu kandže. Međutim, previše njege ponekad je jednako loše kao i kad nema dovoljno njege. Uglavnom, slijedite ove savjete i vaš će izgled biti pod kontrolom.



PREMALO NJEGE


„Po mom mišljenju, najveća greška je u tome što muškarci ne koriste hidratantna sredstva. U međuvremenu, vašu kožu treba hidratizirati i zaštititi od sunca!“, kaže Barbara Guillaume, stilista Jake Gyllenhaala i Edgar Ramireza. Važno je da ne korstite samo kreme, već i druga sredstva za čišćenje i hidratizaciju kože. 


"Volio bih da muškarci shvate prednosti manikure i pedikure", kaže Elk, stilista  Orlanda Blooma i Chrisa Hemswortha. Ako niste vjerovali da je pedikir prije odmora obavezan, poslušajte ove savjete.  


„Najgore je vidjeti neobrijan vrat. U međuvremenu, ako uredite vegetaciju na vratu, to će biti najlakši način da izgledate pristojno. Možete sami podrezati dlake na vratu trimerom ili možete pitati djevojku ili prijatelja da vam pomognu“, preporučuje Cherie Keating, koja radi sa Tomom Hiddlestonom i Davidom Oyelowom.





PREVIŠE PROIZVODA


„Lično mi se čini da je profesionalno izbjeljivanje zuba nepotrebno. Rijetko izgleda prirodno. Bolje je koristiti četkicu i konac dva puta dnevno. Ako želite ukloniti plak, samo idite na profesionalno čišćenje poput AirFlowa“, nastavlja Cherie Keating.


„Ne pretjerujte sa stylingom. Često vidim momke koji koriste toliko gela da na njihovoj kosi možete vidjeti bijeli premaz. To je nepotrebno.“, rekla je Carola Gonzales. Ona zna o čemu govori: njeni klijenti su glumci Michael B. Jordan i Milo Ventimiglia.





BORBA SA SIJEDOM KOSOM


„Mnogi muškarci pokušavaju obojiti sijedu kosu. Zamislite da George Clooney boji kosu - to bi bila tragedija! Mi ga volimo takvog - sa sijedom kosom. Izgleda prirodnije od obojene kose“, kaže Christina Nelly, stilista Justina Timberlakea i Ryana Goslinga.


„U Hollywoodu mnogi pokušavaju sakriti svoju sijedu kosu, i to je tako glupo! Sijeda kosa izgleda seksi i muževno. Prestanite bojiti kosu ili bradu! Žene vole sijedu kosu", kaže Barbara Guillaume.





ČUPANJE OBRVA


„Ne čupkajte obrve tako da im mijenjate oblik. Uklonite samo suvišne dlake. Previše oblikovane obrve kod muškarca nisu seksi", kaže Carola Gonzales.


„Ne volim kad muškarci imaju previše zaobljene obrve. Tako crte lica postaju ženstvene. Iako je to trend u nekim zemljama, meni se to ne sviđa", kaže Jizet Panosyan (među njenim klijentima su Riz Ahmed i Donald Glover).





ISTI STARI GELOVI


„Ne volim gel za kosu. Čini mi se da je ovo zastarjeli način oblikovanja i mnogi muškarci ga koriste samo zato što su navikli. Sada postoji mnogo sredstava za snažno učvršćivanje frizure s kojima kosa izgleda prirodnije“, rekla je Jizet Panosyan.


„Ako imate istu frizuru za posao i slobodno vrijeme, onda je to pogrešno. Ne preporučujem drastične promjene, ali potrebne su male izmjene. To će osvježiti vaš izgled koji neće proći nezapaženo. Uz pomoć gela/spreja, napravite konzervativniji stil za radne dane i prirodan za opušteno slobodno vrijeme“, savjetovao je Christian Serafino, frizer Ryana Reynoldsa.