13 putovanja za jesenski period koja su u okviru vašeg budžeta

Lovite one posljednje sunčane dane i bježite od školske groznice brzim jesenskim bijegom koji neće opteretiti vaš budžet. Donosimo vam naš popis najboljih jesenskih destinacija za odmor.

Budimpešta, Mađarska


Impresivne znamenitosti, bučni noćni život, fantastične umjetničke scence i razumne cijene čine Budimpeštu jednom od najboljih destinacija za odmor u Europi. Pogledajte kako se izmjenjuju godišnja doba nad Dunavom u prijestolnici istočne Europe i istražujte grad u miru i tišini dok se broj turista smanjuje.Lisbon, Portugal


Lisbon se nalazi na listi jednog od najjeftinijih gradova u Europi kao nadolazeće odredište i to s dobrim razlogom. Ovdje možete pronaći čitav niz besplatnih atrakcija i jeftinih dnevnih izleta. Bit ćete razmaženi izborom.  Stariji od Londona i Rima, prijestolnica Protugala može se pohvaliti povijesnim spomenicima i kulturom koja čeka da bude otktivena. 
Atena, Grčka


Grad u kojem je sve počelo, Atena i njegova zapanjujuća Akropola je vrhunski jesenski bijeg i što je još bolje, nećete morati prodati bubreg kako biste si ovo priuštili. Povežite se sa lokalnim Gyrosima i uživajte u dinamičnoj, životopisnoj kulturi drevnih ulica za cijenu manju od cijene autobuske karte. Ovaj slikoviti grad, često zanemaren zbog grčkog arhipelaga, posjeduje mnoštvo muzeja, spektakularni pogled na ocean i noćni život zbog kojeg ćete i vi i vaš bankovni račun skakati od sreće. 
Bukurešt, Rumunjska


Jeftin, vedar i prepun elegantne povijesti, glavni grad Rumunjske daleko je jedan od najboljih odmora za jesen u okviru svakog budžeta. Eklektrična mješavina Art nouveaua, grandioznih zgrada i kaldrmi, ulice Bukurešta dom su hipsterskih kafića, povijesnih spomenika i muzeja zbog kojih će ljubiteljima kulture klecati koljena. Prošećite parkovima, posjetite crkve i iskoristite u potpunosti sve što 'mali Pariz' može ponuditi. 
Kijev, Ukrajina


Svojom cool arhitekturom i café kulturom, glavni grad Ukrajine stručnjak je kada je u pitanju odlična ponuda koja neće opteretiti vaš novčanik. Otkrijte bezbroj uličnih freski koje će se suprotstaviti onim postavljenim u elitnim umjetničkim galerijama i pogledajte kolekciju crkava koje nalikuju nečemu iz Grimovih bajki. Nahranite svoj stomak za manje od jednog eura u Biliy Nalyvu i zabavljajte se u jednom od skrivenih koktel barova sve dok ne izađe sunce. Raj za putnike na budžetu, Kijev je bez sumnje jedna od najboljih odredišta za jesensko putovanje. 

Vilnius, Litva


Pričajući o bajkama, litvanski Vilnius također spada u jednu od bajkovitih lokacija kada su u pitanju čudesne kaldrme i očaravajuća arhitektura. Od neo-klasičćne katedrale u Vilniusu do gotičke Saint Anne's, gradske ulice održavaju raznovrstan stil koji dodaje njegovoj idiličnoj atmosferi i šarmu. Proglašen najjeftinijim gradom u Europi, ovaj grad može se pohvaliti mnoštovom duhovitih barova i pristupačnih restorana uz scenu zabave koja će vas držati budnima do ranih jutranjih sati. Jedino što vam preostaje jeste da se spakirate. 
Bologna, Italija


Sa nadimkom La Grossa, Bolonja je srce talijanske kuhinje i raj svakog ljubitelja hrane, čak i kada se u škripcu s novcem. Dom beskrajnih portika, jeftinog vina, čarobne arhitekture i odlične hrane, glavni grad regije Emilia-Romagna prepun je okusa. Prošetajte životopisnim starm gradom dok udlice gore narandžasto i provodite vrijeme upoznavajući koloniranu srednjovjekovnu gradsku mrežu.
Wroclaw, Poljska


Smješten na obali rijeke Odre, idilični grad Wroclaw vaša je sljedeća luka u potrazi za jesensku pauzu. Okupljajući 12 otoka, grad se može pohavaliti sa 130 mostova za romantične šetnje i panorame gradskog pejzaža koji vas neće koštati aposlutno ništa. Pod stoljećima utjecaja obližnje Bohemije, Austrije i Prusije, ovaj grad ima jedinstveni karakter. Ostanite u gotičkom Starom gradu i uvjerite se zašto je Wroclaw jedno od najboljih mjesta za posjetiti u Europi. 
Nantes, Francuska


Od srednjovjekovnog Chateau des Ducs de Bretagne do Machines de I'ile, Nantes je riječni lučki grad sa razlikama. Grad koji je pogodan za štedljive ljude, lako je prohodan tako da umjesto taksija i javnog prevoza možete svoje novce potrošiti na izvrsnu domaću kuhinju. Slijedite poznatu zelenu crtu oslikanu na pločnicima i pogledajte znamenitosti od Office de Tourisme do pristaništa i povijesne luke.Pisa, Italija


Dok svijet počinje svijetliti nijansama jarko žute i narandžaste, krenite u šareni talijanski grad Pisa. Dom svima najdražeg Krivog tornja, provedite vikend na obali rijeke Arno, prejedite se pizzom i ispijajte Aperol. Pun dobro održavanih romanskih zgrada, gotičkih crkava i renesansnih pijaca, ovaj živahni univerzitetski grad prepun je kulture. Recite Ciao ljetu i rezervirajte Pisu kao svoju zasluženu pauzu za jesen.Bratislava, Slovačka


Zavirite u drevnu bajkovitu atmosferzu Bratislave i provedite svoj sljedeći vikend lutajući mnoštvom gotičkih crkava, baroknih palača i srednjovjekovnog starog grada. Jeftin kao čips, bez narušavanja elegantne atmosfere, glavni grad Slovačke je najbolja destinacija na budžetu. Sa svojim kontrastnim povijesnim zgradama i modernom arhitekturom iz doba komunizma, ovaj grad vas neće prestati šokirati od trenutka kada siđete sa aviona.
Sevilja, Španjolska


Proganjajte zadnjih nekoliko zraka ljetnog sunca i posjetite Sevilju ove jeseni. Poznat i kao grad flamneka, ovaj grad središte je kulture koje je puno besplatnih atrakcija i najboljom hranom španjolske kuhinje. Ostavite svoje torbe, posjetite gotičku katedralu koja gleda na stari grad i istražite neprestani labirint vijugavih srednjovjekovnih staza. Pogledaje jedan ili dva flamenko nastupa i popnite se na vrh Metropol Parasola za zadivljujući pogled na cijeli grad.Prag, Češka


Lista najboljih gradova u koje možete putovati na budžetu ne bi bila potpuna bez uključivanja očaravajućeg grada Praga. Sa historijom starom hiljade godina, glavni grad Češke središte je boemske umjetnosti, srednjovjekovnih gotičkih građevina i lukavih barova koji poslužuju najbolje pivo u Europi. Šetajte ulicama Vltave, istražujte kaldrmske uličice i pronađite neka skrivena dvorišta. Jedno od najčarobnijih putovanja koje ćete imati cijelu godinu, Prag je definitivno  jedno od najboljih mjesta koja možete vidjeti u Europi ukoliko pazite na svoj budžet.