The Loft: Hotelska soba koja može putovati po svijetu

Accor

Predstavljamo vam novi koncept „nomadskog smještaja“

Biti će vam kao da spavate pod vedrim zvjezdanim nebom, a nije u pitanju kampiranje. Možete je vući poput kamp prikolice, ali to nije kamp prikolica. Opremljena je sjajnim bračnim krevetima, kuhinjom, tuš kabinom, te terasom što je čini vrlo savremenom. Predstavljamo vam The Loft, hotelsku sobu koja može putovati svijetom, vodeći goste na sportske događaje, festivale i poslovne sastanke. To je najnovija kreacija francuske grupe Accor Hotels, čija je kompanija Innovations Lab posljednjih godina eksperimentisala s nomadskim smještajem. 


„Na sportskim, kulturnim ili profesionalnim događajima se redovno dešava da kapacitet hotela nije dovoljan ili je neodgovarajući“, kaže Frederic Fontane, SVP iz Accor's Marketing Innovation Lab. „Često je potrebno birati između udaljenosti i udobnosti. Malo je rješenja koja bi kombinovala komfor i praktičnost.“ U 2017. godini Accor's Innovations Lab je kreirala „Flying Nest“ („Leteće Gnijezdo“), sobu od 12 kvadratnih metara u kojoj ćete se osjećati kao u planinskoj skijaškoj kući, a napravljena je od ekološkog drveta. Ogroman prozor vam nudi divan pogled. „Leteće Gnijezdo“ je “sletilo“ na događaje koji uključuju Le Mans, Bordeaux Biennale i Recontres d'Arles, ljetnu izložbu fotografija u južnoj Francuskoj. 


U Loftu može spavati šestero ljudi u dvostrukom krevetu (bračni krevet), sa pamučnom posteljinom lijepog dizajna, zahvaljujući stručnjacima za dizajn i stratešku saradnju koji sarađuju sa britanskim studiom za arhitekturu i dizajn Penson i američkom firmom D&B Interiors. Radeći do težine od 3, 5 tona – granica vuče – uspjeđno su dizajnirali odličan prostor za život: spavaća sobe, opremljena kuhinja, kupaonica, dodatni prostor za stvari, police u kupaonici, tuš, ormari, Dyson uređaji, terasa koja se otvara...  Ovog ljeta se (još u fazi testiranja) Loft pojavio na događajima Glastonbury u Somersetu i Sziget u Budimpešti. 


Potkrovlje bi se trebalo predstaviti u narednim mjesecima, a mi očekujemo nešto istinski spektakularno.