Upoznajte najekstravagantnije apartmane pariških hotela

PR

Bogati gosti traže luksuznu sobu, te širok izbor usluga i posebnu pažnju tokom cijelog boravka


Hotel Four Seasons Eiffelov toranj Suite George V, Pariz 


Nedavno je hotel Four Seasons George V u Parizu predstavio dva nova luksuzna apartmana; dva ekstravagantna prostora stambenog duha koje je zamislio pariški dizajner interijera Pierre-Yves Rochon. Prvi. Sa terase od kovanog željeza obasjane suncem ćete imati predivan pogled na Eiffelov toranj, Kupolu invalida i neke od najljepših spomenika glavnog grada. Ogromna soba sa savremenim uređenjem, teksturiranim tepihom, namještajem s bjelokosti u kremastim tonovima i originalnim umjetničkim djelima skrivenim svuda, uključujući mesingane gravure Valeriem Boy. 


Hotel Four seasons George V, Pariz

31 Avebnnue George V, 75008 Paris 

Penthouse Suite Belle Etoile du Meurice


Le Meurice; Palata umjetnika, od Salvadora Dalija do Pabla Picassa preko Woodyja Allena i Jay-Z-a.  Smješten na sedmom spratu, fantastičan stan od 620 kvadratnih metara izgleda kao Versailles modernog vremena. Od svoje potpune transformacije u dizajnerskom studiju (Margaux) Lally i (Luc) Berger, kraljevski apartman je remek djelo elegancije, znanja i inovacija. Namještaj je jako lijep, a terasa s pogledom na Pariz od 360 stepeni je predivna (definitivno jedna od najljepših panorama koje krov može ponuditi). Cijena je 25 000 eura po noći.


228 Rue de Rivoli, 75001 Paris

Suite Peninsula, Pariz


Ovaj apartman je vrlo atraktivan sa svojim trostrukim dnevnim boravkom, kaminom, crnim lakiranim klavirom i savremenim umjetničkim djelima. Spavaća soba ima dva odvojena ormara, stol skriva najmoderniju hi-tech opremu, u kuhinji može sjediti dvanaest gostiju, a sigurnost najprestižnijih gostiju je zagarantovana. Cijena je po dogovoru. 


Poluostrvo Pariz

19 Avenue Kleber, 75116 Paris

Coco Chanel apartman, Pariz Ritz 


U ovom luksuznom apartmanu je 34 godine živjela Gabrielle Chanel. Donijela je svoje lične stvari (uključujući i poznate ekrane Coromandela) i osoblje hotela učinila jedinom porodicom. Apartman ima 180 kvadratnih metara, a drugi sprat je uredio Thierry W. Despont - naravno da je sačuvao duh stliste (Gabrielle Chanell). Cijena iznosi 18 000 eura po noćenju. 


The Ritz Paris

15 Place Vendome, 75001 Paris

Suite Mandarine Oriental, Pariz


Apartman Mandarine Oriental ima 430 kvadratnih metara i 230 terasa koje je dizajnirao poznati dvojac francuskih arhitekata Gilles & Boissier (ovaj apartman je među najvećim u Parizu). Predivno okruženje, četiri spavaće sobe, dvije kupaonice (susjedne), kuhinju, dva dnevna boravka i kuhinju ćete dobiti za za 32.000 eura na noć, i kao bonus - obrok koji priprema kuhar Thierry Marx će biti poslužen direktno u vašoj sobi. 


Mandarine Oriental, Paris

251 rue Saint-Honore, 75001 Pariz 

Park Hyatt Imperial Suite, Pariz - Vendôme


Ovaj hotel posjeduje 155 soba, uključujući 44 apartmana. Dizajnirao ih je arhitekt Ed Tuttle kao luksuzne apartmane sa svim zamislivim uslugama. Imperijalni apartman ima 230 kvadratnih metara i sadrži dnevnu sobu, trpezariju, čajnu kuhinju i spavaću sobu (a ako želite, dvije dodatne dnevne sobe). Cijena iznosi 16.000 eura po noćenju.


Park Hyatt Paris – Vendome

5 Rue de la Pix, 75002 Paris