Želiš znati sve o najnovijim patikama? Ovo su Youtube kanali koje moraš pratiti!

Mr. Foamer Simpson

Sneaker kultura raste. Patike su daleko dogurale od onih stvari na nogama koje ti roditelji kupe jednom godišnje na početku školske godine.

Ljudi satima čekaju u redovima za pojedine modele, a za neke još rjeđe kampiraju ispred trgovina nekoliko dana prije. Industrija patika to iskorištava pa su se sve više posvetili stvaranju modela za kojim će sliniti i trap klinci od 18 godina, ali i očevi i majke koji su živjeli u vrijeme kada je Michael Jordan još letio sa linije slobodnih bacanja.


Svaki dan na tržište izađe nekoliko novih modela, neki su overrated, neki su underrated, nekih izađe premalo, a nekih izađe toliko puno da narod izgubi interes (slučaj Roche Run ili React Element 87).


Kako se snaći u tom moru patika koje polako postaje teško za navigaciju i preživljavanje? Ili cijeli dan kopaj po netu kao mi ili se pretplati na par Youtube kanala (i popratnih Instagram profila) kako bi u svakom trenutku znanje bilo na tvom dlanu (ili džepu, ovisno o tom gdje ti je mobitel).


Ovo su likovi koji znaju sve o patikama, neizmjerno ih cijenimo i gledamo njihov sadržaj čim izađe.MR FOAMER SIMPSON


Gospodin Foamer Simpson je bradato stvorenje prepoznatljivog glasa koje prati svaki novi relevantan release, ali daje i savjete vezane za patike, uspoređuje slične modele iz različitih kampova (Adidas i Nike battle4life)… Toliko je relevantan da mu je Nike izradio poseban model samo njegovih patika. Često recenzira aktualne patike nakon što ih iznosi barem mjesec dana – što je zapravo jako velika pomoć za sve ljude koji su u potrazi za novim parom vrhunskih šuza. Hvala, Foameru, cijenimo te.


Evo 5 najudobnijih tenisica 2019. godine – da te uputimo za prvu ruku/nogu.

JACQUES SLADE


Osim patika, Jacques trabunja i o popkulturi, sportu i svijetu zabave. Znaš da ga volimo. Osim klasičnih unboxing videa, nerijetko raspravlja i o samoj sneaker kulturi te vijestima pa ćeš tako dobiti fine tips and trickse za život s patikama. Pred kamerom je prirodan, posjeduje supstancu i zna znanje. Među prvima je počeo raditi video sadržaj s naglaskom na patike, a nije ni čudo s obzirom da je 2009. godine počeo pisati za KicksOnFire.com.


Za početak uroni u video o najboljim Jordan jedinicama ove godine. Izašlo ih je previše, pomaže kad neko kao Slade odradi kustoski posao za tebe.

WEARTESTERS


Ah. Nightwing. Čovjek očaran Batmanovim sidekickom i patikama ne radi toliko kvalitetan video sadržaj s vizualne strane (a i malo izgleda kao da se druži s ekipom iz Jersey Shorea), ali izgled vara i sadržajno je jedan od najstručnijih i najtemeljitijih recenzenata. Nije jedan od onih likova koji samo otvore kutiju, zapravo svaki model podvrgne testiranju, a i bolja polovica mu se pridružila u testiranju. Uglavnom je naglasak na patike za košarku, ali sve češće su tu i druge patike kao npr. Nikeove Joyride za trčanje koja smo imali priliku dobro upoznati JER NAM JE NIGHTWING ISPRIČAO SVE O NJIMA. Svaka čast na sadržaju, kada se pitamo trebamo li kupiti neki aktualan model – prvo provjerimo jesu li ih recenzirali na Weartestersima.


Evo recenzija Joyride Najkica s kuglicama za koje smo se zakačili jer su čudne. Ipak ih ne želimo.

SETH FOWLER


Dobre recenzije, ali nekako ga gledamo nakon ova tri prva lika navedena u članku. Tu i tamo nas razočara s prežvakanim temama. Ne možeš nam reći da je u 2019. godini trend izdavanje retro modela Jordanica. Ali kada su u pitanju konkretne recenzije konkretnih patika – dobit ćeš sve što trebaš i znat ćeš više od svakog drugog klinca u tramvaju.


Evo i videa o najgorim patikama 2019. godine… Hejtanje uvijek dobro prolazi.

BULL1TRC


Koliko je velik? A ono… Ide u šoping patika s NBA zvijezdama tokom All Star vikenda. 779 hiljada pretplatnika uopšte nije malen broj, nismo pobožni oko njegovog sadržaja, ali nerijetko ga pogledamo kada nam iskoči na home pageu.


Evo i deset najskupljih patika koje lik ima. Počuj mu flavor u ovom videu:

+ SVE S COMPLEXA


Complex je medijski kompleks. Počelo je kao časopis (da, ono s koricama i papirom između što možeš listati) Marka Ecka, a naraslo je u mega-projekt koji gura hip hop kulturu, sport, ali i patike. Toliko su utjecajni da su počeli organizirati Complex-Con, konvencije na kojima se okupljaju svi koji imaju veze sa streetwear kulturom, muzikom i svim onim za čim mi zapravo slinimo otkad smo klinci.


Osim emisije Sneaker Shopping koju pobožno gledamo i koja u kupnju patika vodi Chris Rocka, Cristiana Ronalda i NBA zvijezde, tu ima još brdo kvalitetnog sadržaja vezanog za sneaker kulturu.