Pet novih trendova za ovu jesen

Getty Images

Prelazak jednog godišnjeg doba u drugo nas često može inspirisati na različite načine.

Naročito u jesen kada stižu nove boje, mirisi i odjeća da osvježe naša čula. Svjetlo je još uvijek dovoljno jako da se nove nijanse i materijali u vašoj garderobi mogu isticati, dok hladnoća znači da se može nositi potpuno novi kaput ili jakna – sa različitim novim ukrasima. 


Na osnovu onoga što smo vidjeli na revijama i na ulici, izvukli smo pet trendova koji će biti izvrsni za ovu jesen. 
Dugi šalovi 


London, Januar 2019. Foto: Marc RichardsonNismo baš spremni na to da se obavežemo na stil Lennyja Kravitza (progooglajte), ali mi podržavamo nošenje dugačkih šalova koji se spuštaju sve do koljena (pa i niže). Možete svoj stil oblikovati u back to school fazonu (Harryja Pottera) pomoću šalova brenodova AMI i Kent & Curwen, ili se ističite sa šalom Toronty s logom kompanije Acne Studios. Ovaj tip šala će super izgledati sa beretkom ili šeširom ako ste vitki i imate pravu frizuru – izgledati ćete poput pjevača iz pop benda 1980-ih. 


AMI


ACNE STUDIOS

Leopard print 


London, Septembar 2017. Foto: Valentina FrugiueleStalni pokušaji da se neobične stvari načine modernima se nastavlja s trendom leopard printa. Hedi Selimane je leopard print predstavio na krojenim kaputima kako bi probudili rock 'n' roll raspoloženje. Versace je pokazao kaput s leopardovim printom na modelu čija je kosa također bila obojena u leopard print. Dupli print je možda korak predaleko, ali čini se da u ovom trenutku ima savršen smisao.  


NOON GOONS


NEIGHBORHOOD

Siva flanel odijela 


Florence, Januar 2014. Foto: Adam Katz Sinding


Bilo je vremena, naročito 50-ih godina prošlog vijeka, kada je čovjek u sivom flanel odijelu predstavljao sve što je konformistički i dosadno. Sve italijanske kuće – Prada, Fendi, Marni – poslale su sivi flanes na pistu, dok je Versace pridodao svijetle floruscentne dodatke. U 2019. godini ima nešto osjvježavajuće u trendu koji je utjelovljuje jednostavnu, bezvremensku eleganciju, a da ne privlači nepotrebnu pažnju na sebe.  Sivo flanel odijelo je napravljeno za svježa jesenska jutra, i izgledati će posebno lijepo ako se nosi sa antilop cipelama. 


KINGSMAN


JOHN LOBB
Oversized kaputi


Pariz, Oktobar 2016. Foto: Adam Katz Sinding


Što se tiče odijevanja zimi, važno je da se osjećate ugodno u odjeći koju nosite koliko i da ta odjeća izgleda lijepo. A postoji nešto neosporno prijatno u vezi sa osjećajem kada vam kaput pokrije cijelo tijelo. U Balenciaga ili Prada kaputima ćete se osjećati kao Humphrey Boghart u Casablanci, čak i dok drhtite na kiši na autobuskoj stanici. 


BALENCIAGA


PRADA

Crne kožne jakne i kaputi Ove jeseni su kožne jakne nešto luksuznije i sofisticiranije. Dolce & Gabbana, Fendi, Berluti i Dunhill su predstavili na revijama crne kožne kapute koji u sebi nose dašak glamura.