Osam najljepših hotela pod vodom

Sada ćete i vi, poput Sponge Boba, moći živjeti na dnu okeana. Možda zvuči neobično ali je istinito.

Pokušajte zamisliti najdivniji pogled koji se možete vidjeti samo iz hotela. Najvjerojatnije ćete razmišljati o plaži, neboderima ili zamišljati divlje životinje koje se šetaju pored vašeg safari kampa u Africi. No, ma koliko dobra bila vaša maštarija, ideja da podvodni svijet možete gledati s prozora hotela teško će vam pasti na pamet. Ali ovom idejom su se već odavno pozabavili arhitekate, tako da sada možete uživati u zaista dubokom snu u bilo kojem dijelu svijeta.


INTERCONTINENTAL SHANGHAI WONDERLAND

Kina
Ovo nije tipičan podvodni hotel - samo pet od 19 spratova hotela ide duboko u more. Stoga, ako ne volite gledati ribe i kornjače, rezervišite višu sobu i uživajte u planini Tianmashan, u podnožju hotela. InterContinental Shanghai Wonderland je ogroman kompleks (300 miliona dolara je izdvojeno za njegovu izgradnju). A većina tih sredstava otišla je u uređenje podvodnih spratova. Postoje i obične sobe i apartmani sa panoramskim prozorima. Vlasnici hotela nisu zaboravili na restoran i bazen (također su pod vodom). 


LOVER'S DEEP SUBMARINE

Saint Lucia
Britanska turistička kompanija Oliver's Travel odlučila je da podvodni hotel nikoga neće iznenaditi. Stoga je, umjesto da izgradi zgradu duboko u okeanu, hotel otvorio direktno u podmornici. Trik je da se podmornica može privezati bilo gdje, u Crvenom moru, a čak i u Indijskom okeanu. Možete odabrati bilo koju lokaciju. Unutrašnjost će takođe biti opremljena po vašem ukusu. Ova podmornica je idealna za zaljubljeni par.


MURAKA

Maldivi
Podvodni hotel na Maldivima zove se Muraka, što u prijevodu s lokalnog jezika znači koralj. Oprostimo vlasnicima odmarališta zbog jednostavnog naziva i pretpostavimo da su sav svoj trud uložili u dizajn hotela. Premda je, najvjerovatnije, tako i bilo. Dizajneri su posebno radili na unutrašnjosti apartmana. Ovo je ogromna soba koja može primiti do devet osoba. Na raspolaganju imate privatni bazen i četiri batlera.


MANTA RESORT

TANZANIJA


 Od turističkog kompleksa na obali Zanzibara do najbliže plaže brodom je dvije minute. Boravak u Manta Resortu više je poput boravka na malenom privatnom ostrvu. Hotelske sobe su trospratne: od prostrane terase sa pogledom na zvijezde, a iz podvodne spavaće sobe - do koralnog grebena. Ako vam je u srcu Mala sirena i želite biti još bliži morskom životu, idite na ronjenje. Iz hotela ćete biti preusmjereni na bilo koju tačku blizu otoka Pemba, gdje možete zaroniti koliko god želite.


HUVAFEN FUŠI

Maldivi
Umjesto uobičajene prostorije ovdje su bungalovi, koje nije moguće poplaviti. No, gosti Huvafen Fushi još uvijek mogu promatrati divlje životinje Indijskog okeana. Da biste to učinili, jednostavno se spustite do banje, koja je pod vodom - napravite masažu i plivajte u bazenu. Napuniti ćete ga na jednostavan način - samo otvorite prozore.


RESORT WORLD SENTOSA

Singapur


 Resort World Sentosa ima 11 dvokrevetnih soba s panoramskim prozorima koji ne gledaju na grad ili plažu, već na podvodni svijet. Istina, stvoren je umjetno: 40 hiljada riba živi u jednom od najvećih akvarija na svijetu. Općenito, ako boravite u Singapuru, svakako posjetite Sentosu. Na ostrvu se nalazi zabavni park, kockarnica i ogroman zoološki vrt.


ATLANTIS

DubaiHotel Atlantis u arhipelagu Palma ima dvije podvodne sobe sa panoramskim prozorima. Odaberite bilo koju i prije spavanja, umjesto televizora, divite se stanovnicima akvarija. Moguće je da ćetezbog spoznaje da je taj podvodni svijet stvorio čovjek iskusiti manje entuzijazma. Ali možda je to još bolje.Koncentracija živih bića u akvariju je očigledno veća nego u moru, što znači da se vjerovatnoća da vidite na stršljena ili egzotičnu ribu značajno povećava.UTTER INN

Švedska


 


Ova je opcija idealna za vas ako ste potpuno umorni od društva. Hotel ima samo jednu malu sobu sa najviše dva kreveta. Premda, ovdje je udobnije biti sam. Uvjeti nisu poput onih na Maldivima, ali boravak u ovom hotelu će vam definitivno biti pristupačan.