Posjeta predstavnika Lutrije BiH "Roditeljskoj kući"

PR

U srijedu, 09.10.2019. godine članovi Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka će biti ponosni gosti emisije vanrednog kola TV Bingo Show Lutrije BiH.

Kao uvertiru u ovaj događaj Roditeljsku kuću su posjetili uposlenici Lutrije BiH i za njene stanovnike donijeli mnogo poklona i potrepština koje su potrebne stanarima tokom njihovog boravka u Roditeljskoj kući.Iz ove posjete su se izrodila prijateljstva za cijeli život, ljubav i podrška. Osmijesi upućeni kroz igru, koji su ostali zapečaćeni u srcima uposlenika Lutrije i naših mališana, su čvrsta veza između dobrih i iskrenih srca. Podrška koju su osjetili mališani je prijeko potrebni vjetar u leđa i snaga da nastave dalje, da nisu sami u svojoj borbi, da postoji neko van njihovog svijeta ko će ih držati za ruku i bodriti na putu do pobjede. Ovo je pravi primjer kako svako od nas može dati mali doprinos i učiniti nešto veliko za one koji se nalaze na teškom putu iskušenja, neodabranom svojom voljom. Ovo je primjer kako možemo biti jedni drugima oslonac u teškim danima, kako možemo suosjećati i razumjeti. Ovo je primjer kako svako od nas može iznaći način da pruži pomoć i podršku onima koji to najviše trebaju, jer djeca oboljela od raka nas trebaju.„Lutrija BiH već od ranije podržava rad Roditeljske kuće i bili su uz našu djecu. Iskreno smo zahvalni što se ova saradnja nastavlja i dalje te što ćemo biti gosti TV Bingo Showa. Zadovoljstvo mi je reći da će se među gostima naći članovi Udruženja iz cijele FBiH“ – rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja.


„Lutrija BiH je kompanija koja svoje društveno odgovorno djelovanje iskazuje podrškom brojnim projektima. Posjeta zaposlenika naše kompanije potvrđuje konstantno interesovanje i brigu Lutrije BiH prema najosjetljivijim kategorijama društva. Pružiti podršku radu Roditeljske kuće, olakšati svakodnevnicu djeci i roditeljima koji ovdje borave je nešto što najmanje možemo učiniti. Posebna će nam čast biti ugostiti članove Udruženja Srce za djecu koji će gostovati u vanrednom izdanju TV Binga koje je na programu u srijedu, 9. oktobra, a u kojem će osvojiti značajna finansijska sredstva koja će im pomoći u daljnjem radu“- izjavio je Nedim Hamzić, šef Odjela za odnose s javnošću i standardizaciju Lutrije BiH.