Najljepše destinacije za putovanje za jesen 2019. godine

Getty Images

Naravno da možete otići u šumu i diviti se raznobojnom lišću, ali možete posjetiti i neko neobičnije mjesto.

Koliko god nam bilo žao što se ljeto završilo, jesen nam dođe kao dobra promjena. Oštriji zrak, vedro nebo i nova garderoba su tu, a beskrajni postovi na instagramu vezani za plažu su izblijedjeli. Wanderlust uvijek možete biti, bez obzira na godišnje doba, tako da i jesen može probuditi želju za novim putovanjem. Preporučiti ćemo vam pet destinacija na kojim ćete uživati i diviti se jeseni i njenim predivnim bojama. Postoji čitav niz stvari koje trebate učiniti sada kada je došlo vrijeme za džempere. 


YAMANASHI PREFECTURE, JAPANYamanashi Prefecture se nalazi na južnim brežuljcima japanskih Alpa. Šuma je ovdje puna života zbog veselog pjevanja ptica i zujanja insekta. Tokio je nedaleko, pa vam to može biti odlično putavnje preko dana. Preporučujemo vam da se zaustavite destileriji Hakushu, koja pripada japanskoj najznačajnijoj proizvodnji viskija Suntory. Pošto je okružena prirodom, u destileriji ćete osjetiti poseban mir. Probajte različite viskije, kupite jednu bočicu za sebe i jednostavno uživajte u predivnom okruženju.ST HELENA, CALIFORNIA, US
Kalifornijski region Napa Valley je najljepši tokom jeseni. Ljetne gužve u vinogradima su prestale, a lišće postaje impresivno. Preporučujemo boravak u Las Alcobasu, u Sv. Heleni koji se nalazi sjeverno od grada Nape. Što se tiče obroka, predlažemo vam restoran Charter Oak gdje je šef kuhinje poznati kuhar Christopher Kostow. Zatim provedite neko vrijeme na vernadi uz bocu Newton Vineyard Unfiltered Chardonnay (ovo bijelo vino je izvrsno, a vinograd možete vidjeti iz svoje sobe).OSLO, NORWAYJesensko putovanje u Oslo može biti poput zimskog ako ste iz toolijih krajeva. Ali svejedno, ovaj skandinavski grad nudi mnogo toga: fantastični restorani, Oslo Opera House koju je dizajnirala ugledna norveška firma Snohetta. Jutro možete provesti gledajući čuveni "Scream" Edvarda Muncha u Munch Museum. Preporučujemo vam i da posjetite Astrup Fearnley Museet koji je domaćin izložbe Gilbert & George sve do januara. Možete se smjestiti u The Thief, najpopularnijem hotelu u Oslu. Hladan dan može biti prepun umjetnosti i koktela koji će vas ugrijati.  AUSTIN, TEXAS, USAko niste bili u Austin, sada je vrijeme da ga posjetite. Grad sve više dobija na popularnosti. Tokom ljeta, grad je pun zabava i z tinejdžere i za odrasle. Jesen obećava malo opušteniji tempo (iako se ovdje nalazi jedan od najvećih univerzitata u SAD-u - Univerity of Texas Austin). Naše omiljeno mjesto za boravak je The South Congress Hotel. Prostran je, sa pustinjskim osjećajem, te je idealno mjesto za popiti piće i odmarati se. Još jedno mjesto koje vrijedi posjetiti je Hitel Van Zandt u blizini Rainey ulice gdje možete naručiti odličnu margaritu.  


DENALI NATIONAL PARK, ALSKA, USAljaskin najznačajniji dragulj je Nacionalni park i rezervat Denali. Prostire se na šest miliona hektara, a dom je najviše planine u SAD-u. Do jeseni (a jesen je ovdje stigla malo ranije), gužve su se smjenjiivale do tačke u kojoj se čak možete osjećati kao da ste potpuno sami tamo. Ima mnogo divljih životinja, vrhovi se uzdižu do neba i zaista je posebno lijepo. Noću se temperature spuštaju, pa ako planirate kampovati obavezno ponesite toplu odjeću. Također možete voziti biciklo ili ići na "flightseeing" turu. Što god da budete radili, biti će nezaboravno iskustvo.