Potpuno funkcionalna replika Batmobilea iz filma 'Batman protiv Supermana' sada je dostupna za kupovinu

Getty Images

Batman fanovi sada mogu voziti svoj vlasititi Batmobile sa motorom od 500 konjskih snaga, a to zadovoljstvo koštati će ih samo 850.000 dolara.

Da li ste ikada sanjali o vožnji ulicama Gotham Cityja loveći negativce? Zahvaljujući tehničkim čarobnjacma Fast Boom Pro-a, sada možete ostvariti taj san i voziti vlastiti Batmobile. Napravili su poptupno funkcionalnu kopiju super automobila iz filma 'Batman vs Superman: Dawn of Justice', ali za razliku od filma, on ispunjava svoje obećanje i neće vas razočarati.

„Batmobile 2018“ u prirodnoj veličini opremljen je nevjerovatnim motorom od 500 konjiskih snaga, savršenim za jurnjavu za Jokerom ili Catwoman, te također ima monitane mitraljeze (jedina stvar na ovom vozilu koja nije funkcionalna).Ostale specifikacije uključuju 255x zoom termalnu sliku, kameru noćnog vida (jer kakav samopoštivajući super negativac čini zločine tokom dana?), blindirana zatamnjena stakla, automatska vrata i odvojivi volan Formule One.

Unutrašnjost savršeno odgovara onome što su obožavatelji vidjeli u filmu s kožnom presvlakom Alcantra vrijednom milijardera kao što je Bruce Wayne, a uključuje udobnosti i pogodnosti koje većina modernih vozača želi, kao što su USB priključak, GPS, klima uređaj i Bluetooth.Automobil, koji je izgrađen prošle godine, sada je dostupan jednom sretnom fanu koji ga može kupiti kod ruskog prodavača Auto.ru – pod uvjetom daimate viška 850 000 dolara (tačan iznos je 55 miliona rubalja). A za sve koji sumnjaju da li ova stvar zapravo radi, prodaje se sa 75 milja na svom satu. Drugim riječima, pripremljen je i spreman za još mnogo avantura.