Uskoro će vam Facebook moći pronaći odgovarajući posa

SNL

  cv-snl-ba


Facebook je potvrdio kako je započelo eksperimentiranje s poslodavcima u pogledu objave oglasa za posao na poslovnim Facebook stranicama. TechCrunch je i sam primijetio opcije koje se pojavljuju na njihovim poslovnim stranicama na „Fejsu“, a radi se o poljima gdje se upisuje iznos plaće, naziv radnog mjesta i radni status – full time ili part time posao. 

Zainteresirani kandidati za posao imat će mogućnost stisnuti tipku "apply now" koja će unaprijed popuniti polja s podacima iz vlastitih Facebook profila. Poslodavci će dobiti Facebook poruku za svaku podnesenu prijavu. Veliki broj Facebook korisnika ima opsežne poslovne informacije na svojim profilima pa će ovaj potez možda zabrinuti LinkedIn. Poslovna društvena mreža LinkedIn ima 467 milijuna korisnika, dok Facebook ima više od milijarde. 

Ako ova značajka uspije Facebooku, LinkedIn bi mogao biti u nevolji. No, postavlja se jedno pitanje – na Facebooku imamo dosta osjetljivih fotografija pa će poslodavci vrlo lako moći vidjeti s čime im se potencijalni zaposlenik bavi u slobodno vrijeme. Opijanja, derneci i slično sigurno neće bit nešto čime će poslodavci biti oduševljeni.    


 SNL