Znate li kako izgledaju najljepši kafići na svijetu?

Instagram/Getty Images

Saznajte gdje istovremeno možete uživati u prirodi i latteu tokom vaših putovanja

Svake godine u gradovima ponestaje zelih površina. Parkovi su izgrađeni ispod stambenih kompleksa, a šume, nažalost, umiru od okolnih tvornica. Zato se moramo sami potruditi da bi bili okruženi zelenilom. Pretpostavljamo da redovno zalijevate kućne biljke. Vlasnici kafića i restorana također nisu daleko od toga. Na takvim mjestima biljke su i dio unutrašnjosti i filter zraka. I na tim mjestima stvaraju mirnu atmosferu. Stoga je u zelenim kafićima ugodno ne samo opustiti se, već i raditi. Za vas smo izdvojili najljepše kafiće, koje savjetujemo da posjetite tokom putovanja.

Devocion

69 Grand St, Brooklyn, New York


Ako ste htjeli doći na Bali, onda u ovoj ustanovi imate priliku uživati u prašumi. Ne bojte se, kafić ima ugodnu razinu vlažnosti.
The village cafe 

Moradabad, Indija


Ova zelena kafe vila se nalazi  u Indiji. Ogromno tropsko cvijeće raste među glinenim i staklenim zgradama. Ovdje osim što možete popiti kafu, možete unajmiti i sobu sa pogledom na šumu.Public space 

301, Bercylaan, Amsterdam


O ovom trendi kafiću u Amsterdamu odavno se piše u vodičima. Skandinavska unutrašnjost kombinirana je sa šumskim biljkama. Na primjer, drveće je posađeno u mramornim stolovima, a u saksijama ćete vidjeti paprat.
Nocenco cafe

23 Quang Trung Floor 7-8, Vinh, Vijetnam


U Vijetnamu ima biljaka čak i u kafićima. Ova institucija podsjeća na veliki kokon napravljen od drvenih šipki. Ovdje ima mjesta za sve: biljke, ljude i mačke koje žive upravo tamo.Seabird London 

40, Blackfriars rd., London


Najzeleniji restoran u Londonu. U restoranu ćete imati prliku da uživate u prekrasnom pogledu na grad. Predlažemo da ovdje probate ostrige. Ukusne su kao i na obali Sredozemlja.