Facebookov Marketplace je konkurencija eBayu

SNL

snltechfacebpok


Direktno iz Facebook aplikacije za Android i iOS moći ćete kupovati i prodavati stvari korisnicima na svojem području. 

Osim što je lansirao svoju Lite inačicu Messengera, Facebook je najavio lansiranje značajke Marketplace, koja će se naći u Facebook aplikacijama za Android i iOS uređaje. Nova značajka će u početku biti lansirana samo u Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji i Novom Zelandu, no kažu da bi se uskoro trebala naći i na drugim tržištima. Nova usluga će vam omogućiti da pratite ponude, te kupujete ili prodajete različite stvari ljudima koji žive u vašoj blizini. 

Značajka će stoga automatski filtrirati korisnike iz vašeg područja, a pri pretraživanju stvari koje vas zanimaju moći ćete dodatno filtrirati lokaciju, kategoriju i cijenu robe. 


FB-Marketplace_VIDIClanakVelika 


Facebook će izlistati naziv i detalje o proizvodu zajedno s prodavačevom slikom profila i općim informacijama o tome gdje žive. Za razliku od drugih aplikacija za online trgovinu, Facebook neće nuditi opcije isporuka i plaćanja, no dobra je stvar što za posredovanje i izlistavanje ponuda neće uzimati nikakvu naknadu, što mu stvara određenu prednost pred servisima poput eBaya.   


SNL