Ako još niste vidjeli Jokera - ​Todda Phillipsa u filmu, još uvijek imate vremena. Film je favorit za Oscara i uprkos kontroverzi oko filma koja još uvijek traje. Na jednoj srani, dakle, imamo kontraverzu dok na drugoj zaljubljenike u stil.

Daleko od holivudskog opusa Christophera Nolana ili Tima Burtona, Todd Phillips odlučio je igrati kartu psihologa. Vraća se izravnom podrijeklu Jokera, Batmanovog najgoreg neprijatelja. Od njegovih psiholoških seansi do složenog odnosa s majkom i njegovog postepenog ulaska u ludilo, najfascinantnije i podmuklo zlo DC Comics otkriva ovdje dodir osjetljivosti i krhkosti koji do sada nije bio viđen.
Ako otkrijemo nove, druge strane ovog lika, koristi se prilika da se obnovi izgled koji je u mnogome doprinio ulozi. U intervjuu za Indiewire, Mark Bridges odgovorni za izgled glavnog protagoniste, govori da je usmjerio pažnju na crveno odijelo kroja 80-ih, oker jaknu i zelenu košulju: "Morao sam analizirati lik Arthura Flecka," kaže, " Postoji nešto jedinstveno i adolescentno u ovoj odjeći koja utiče na njegov stil i karakter.