Bang & Olufsen najavio svoj prvi Android TV

SNL

Bang & Olufsen snl2 


Danska high-end tvrtka Bang & Olufsen najavila je potpuno nove pametne televizore, dvije godine nakon lansiranja BeoVision Avant modela. Novi model BeoVision 14 temelji se na Android TV i dolazi u dvije različite veličine, od kojih oba imaju 4K Ultra HD panel i kompatibilni su s Google Cast. Osnovni model dolazi sa 102 cm LCD ekranom (40-inča), dok je za one s većim prostorom namijenjen LCD ekran od 140 cm (55 inča). Za pozadinsko osvjetljenje LCD ekrana koristi se tehnologija LED osvjetljenja. BeoVision 14 TV-i koriste "Android TV“, što znači da će svi njegovi korisnici moći koristiti velike prednosti Android platforme te Google Cast. Oba modela dolaze s anti-reflektivnim staklom, a iz B&O tvrde kako će ono smanjiti čak i do 98% odsjaja iz okoline, što bi prikaz na ekranu trebao još više poboljšati. Jedan od zanimljivih izbornih dodataka oba TV je motorizirano B&O postolje. Ono omogućuje da se TV okreće oko svoje osi i ovisno o mjesta gdje se nalazi gledatelj, namješta na savršenu poziciju za gledanje. 


Bang & Olufsen snl 1 


Televizori dolaze s nekim prilično zanimljivim hardverske i softverske značajkama, uključujući vlasničku B&O automatsku kontrolu slike pomoću senzora (360 stupnjeva), koji prati razinu svjetla i zvuka u prostoriji, te prilagođava svjetlinu i zvuk TV-a u skladu s tim. Pročelje ispod TV ekrana pokriveno je s ultra-tankim hrastovim pločama, koje skrivaju zvučnike. Ugrađeno je čak 6 zvučnika (za svaki frekventni spektar zvuka po dva zvučnika), koje pokreče pojačalo u D klasi snage 6 x 30 W. Za one korisnike kojima će ultra-tanke hrastove ploče i takav izgled biti previše nametljiv, moći će se odlučiti i za tkaninu umjesto drva. 


Bang & Olufsen snl3 


Nažalost, Beovision 14 nedostaje neki od novijih TV-tech noviteta, naime nema HDR podršku. Jednostavno rečeno, HDR slika stvara mnogo širi spektar boja, svjetlije bijele boje i tamnije crne nijanse uz očuvanje više detalja na slici. Bang & Olufsen BeoVision 14 televizor od 102 cm imat će cijenu u Velikoj Britaniji 4.495 funti, a veći model sa 140 cm dijagonalom ekrana 6.495 funti.  


 SNL/Bang & Olufsen