7 trendi boja koje bi svaki muškarac trebao nositi ove sezone

Getty Images

Ko je rekao da se intenzivne boje nose samo tokom proljeća i ljeta?

Kao i svake sezone, i trendovi se pojavljuju u obliku boja i za posljednje mjesece u godini, paleta boja je prilično atraktivna. Stoga ćemo analizirati nijanse koje će dominirati svim odjevnim predmetima tokom sezone jesen/zima 2019.




JARKO CRVENA 



Crvena je jedna od glavnih boja koja uvijek uspijeva tijekom ljeta, ali samo u naglascima i dodacima. Ostatak godine jarko crvena preuzima kontrolu nad ukupnim izgledom i u odjevnim predmetima u kojima ćete se istaći. Neil Barrett predlaže, prema ovom obrascu, različite nijanse crvene boje sa atraktivnim rezultatom. Slobodno rizikujte! 






PETROLEJ PLAVA



Plava varijanta sa zelenkastim i sivkastim tonovima poznata je kao petrolej plava. Za ovu sezonu ova boja je idealna za hlače, torbe i dukseve. Dovoljno je dinamična da može ispuniti ležernu funkciju - kao što Astrid Andersen predlaže opuštenu varijantu sa prugama - ili utilitarističkoj verziju, a Valentino klasičnu crno-bež kombinaciju. 






SIVA



Siva je odavno prestala biti monotona boja. Kaputi koje su bili u bež, crnim ili mornarskim tonovima danas su često obojeni svijetlo sivom bojom. Savjetujemo da pokušate nositi all grey look. Berluti, Louis Vuitton i Dries Van Noten obnavljaju snagu odijela ovom bojom.






NARANDŽASTA



Jedna od pobjedničkih boja ljeta je napravila skok u zimsku odjeću. Možda je upravo narandžasta boja i najpopularnija ove 2019. godine. Mnogo je zastupljena: od prijedloga ulične odjeće kao i Off-White, te na mnogo sofisticiraniji način poput živopisnog narančastog kaputa Paula Smitha...






SMEĐA



Smeđa se pojavljuje u svim odjevnim predmetima muške garderobe, ali, ovoga puta, i više. Osim što se lako kombinira, ova nijansa može se utjeloviti u svim materijalima i tkaninama - vuna, koža, krzno, kabanica - što smeđu boju čini simbolom elegancije i autoriteta.






VOJNIČKA ZELNA 



Vojnička zelena boja, kao i sve osnovne boje, otvara prostor uglavnom funkcionalnim odjevnim komadima kao što su mantili, jakne i anorak.Samo zapamtite da ne bi vaš cijeli look trebao biti u ovoj boji.






BOJA SENFA 



Varijante senfa igrat će važnu ulogu za kapute. Ova nijansa može otvoriti vrata zanimljivijim kombinacijama - pomiješanim s crnom kožom, jeansom, sivim hlačama... Hermes predlaže kožnu jaknu za razliku od Raf Simonsa koji obnavlja kaput u nijansi senfa.