6 koraka do njegovane kože i tokom zime

PR

Predstaviti ćemo vam šest prizvoda koji će vam pomoći da svoju kožu održite njegovanom i tokom hladnih dana

Hladni dani su već stigli, a ukoliko ne budete oprezni rizikujete da vaša koža bude suha i ispucala. Ovo nije pretjerivanje: niske temperature u kombinaciji sa centralnim grijanjem mogu prouzrokovati isušivanje i pucanje kože. Zato ćemo vam dati par savjeta kako da njegujete kožu tokom zime i održite je mekanom. 

HIDRATANTNA KREMA Prvo što trebate nabaviti da bi zaštitili svoju kožu tokom hladnih zimskih dana je hidratantna krema za ujutro i navečer. Ako ste se tokom toplijih mjeseci navikli na lagane losione, sada je vrijeme da razmislite o proizvodima s intenzivnijom formulacijom, poput ove Augustinus Badera kreme. U svom sastavu sadrži sastojke koji su dobri u borbi protiv hladnog vremena poput arganovog ulja, avokada, kao i mješavinu aminokiselina, omega 6 masnih kiselina, te vitamina koji pomažu u obnovi ćelija kože.

ULJE 


 

Pretpostavljamo da se mnogi od vas plaše koristiti ulje zato što smatrate da višak masnoće začepljuje pore što rezultira aknama, ali trebate znati da vaša koža voli ulje - prirodno je hidratantno sredstvo, poboljšava elastičnost  i usporava starenje kože. Ulja su također lipofilna, što znači da stvaraju zaštitnu barijeru i zadržavaju vlagu kako bi koža bila hidrirana i zdrava. Ovo ne znači da su sva ulja dobra za vas, tako da je moguće da ćete pogriješti dok ne nađete odgovarajuće. Haeckels ulje sadrži hranljive sastojke, umirujuće ulje sjemenki boražine, ulje morskog šipka i sjeme maline koje sprečava nastajanje akni. 

SERUM Serum je odlična nadopuna vašoj rutini. Tražite serume koji u sebi sadrže hijaluronski kiselinu (HA, inače poznatu kao glikozaminoglikani ili natrijum hijaluronat). Serum koristite tako što ćete nanijeti tanji sloj nakon čišćenja i prije uobičajenog hidratantnog sredstva dok je vaša koža još vlažna, kako bi zadržala vlažnost i dala vam zdrav sjaj. 

MASKA ZA LICE 


 

Čak i najstrožiji režim njege vas može iznevjeriti zimi. Za takve slučajeve, savjetujemo da koristite proizvode koji će suhoj, oštećenoj koži pružiti momentalno olakšanje. Poput balzama za usne i hranljive kreme za ruke, pametno je imati i nekaoliko maski za lice na dohvatu ruke. Maske su posebno dobre tokom hladnijih mjeseci jer će zaštiti vašu kožu. Osim toga, jako su ugodne za sive dane. Ove Harley Street u svom sastvau sadrže umirijuću damask ružu i pravo 24-karatno zlato (zaista!) zbog kojeg će vaša koža biti mekana i sjajna bez obzira na vremenske prilike. 

GEL ZA BRIJANJE Marram Co It's Cold sredstvo za brijanje je dizajnirano za ona turobna jutra kada vam ustajanje izkreveta postaje mnogo teže nego inače. Pored mnoštva sastojaka za očuvanje vlažnosti kože, posebno vitamina E dobivenog od ulja sjemenki mrkve, ovaj proizvod u svom sastavu ima i đumbir, te muškatni oraščić koji će vas razbuditi. Također je važno da koristite i nježni piling jer će drastično umanjiti iritaciju i urasle dlačice. 

SPF


 

Sigurno već znate kolio je važno da svoju kožu zaštitite od štetnih sunčevih zraka i tokom hladnijeg perioda. Soliel Toujours' Organic Extreme Face + zaštitna krema vam nudi istinsku zaštitu i neće ostaviti bijele tragove na vašoj koži.