Vunene kape: kakvu izabrati i kako ih nositi?

PR

S novembrom nam dolaze dosta hladniji dani, pa je došlo vrijeme da izaberte kapu koja će vam, osim što će vas grijati tokom zimskih hladnoća, i lijepo stajati

Kažu da možete reći puno o muškarcu na osnovu cipela koje nosi. To je tačno, osim što u hladnijim mjesecima stopala nisu nužno prvo što će ljudi gledati. Tvrdnja - koju je prvo iznijela američka vojska - da možete izgubiti otprilike 40 do 45% tjelesne topline kroz glavu odavno je opovrgnuta od strane medicinskih nauka, ali to ne znači da tokom zime ne trebamo nositi kapu. I tako topao šešir ili kapa postaju potreba u ovo doba godine - ali, s obzirom na ono što nosite, takođe i nešto što privlači pažnju. Vaša pokrivala za glavu ne bi trebala biti odabrana bez razmišljanja, ali kada je glavi hladno, o odabiru postaje još teže razmišljati. Srećom, mi ćemo vam dati nekoliko prijedloga kada je izbor kape u pitanju. 
Za početak, jedna važna stvar koju trebate imati na umu: za razliku od ostalih šešira poput fedora ili paname koji su nježnije „postavljeni“ na glavi, vunene zimske kape će vam vjerovatno poremititi frizuru. Ako ne želite da vam se na putu do posla frizura pokvari ili naelektriše kosa, postoje bolje varijante koje  uz odijelo i kaput mogu djelovati čak i ljepše od ostalih.Iako modni entuzijasti tvrde da šeširi šire duh devedesetih, nekada je mudro držati se minimalističkih verzija.Kape od čvrste vune, možda s ugodnim rebrastim motivom ili pletenim ukrasom, lijepo će nadopuniti jaknu i zimsku šetnju. Nijansa mahovine i prirodni tonovi poput ovog, kao i sivi i jednobojni, općenito će se lijepo uklopiti uz većinu vaše garderobe. Također, kapice sa pufnicom na vrhu mogu izgledati interesantno i lijepo upotpuniti vaš zimski look. No, ukoliko se ipak želite držati šešira, napominjemo vas da je osim uklapanja uz ostatak vaše zimske garderobe, važno i da šešir odgovara vašem obliku glave - obratite pažnju na to.