Najbolji proizvodi za njegu vaših brkova i brade tokom movembra

Facebook / Getty Images

Počeo je novembar, a s njim i Movember, mjesec u kojem trebate zaboraviti na brijanje i pustiti brkove kako bi skrenuli pozornost na muško zdravlje i prevenciju bolesti koje pogađaju muškarce.

Movember je spoj riječi noveber i moustache, a započeo je 2003. u Australiji kao izazov puštanja brkova u znak podrške i podizanju svijesti o raku prostate i raku testisa. Ubrzo je prerastao u globalni pokret koji se već nekoliko godina obilježava i u Bosni i Hercegovini. Cilj je, dakle, na zabavan način potaknuti muškarce da barem jednom godišnje odu na pregled, usvoje zdravije životne navike i da se ne srame o razgovarati o zdravstvenim problemima.I ove godine dm drogerie markt BiH se na simpatičan način pridružio globalnom Movember pokretu. Brkove i bradu za potrebe kampanje, koja apelira na značaj redovnih samopregleda pustili su reper Frenkie te glumci Moamer Kasumović i Adnan Goro. U simpatičnom promotivnom spotu, uz poruku Kada gladite, gladite s razlogom! pozivaju bh. muškarce da jednom mjesečno obave samopregled testisa.


1. novembar bi trebao biti posljednji dan kada ćete se obrijati, a nakon toga slijedi puštanje brkova. Brade su isto dobrodošle. Nakon što odaberete stil kakav želite imati, brkove i bradu morate njegovati. Ne smijete ih zaboraviti redovito šamponirati i češljati; o brkovima i bradi se trebate brinuti kao i o kosi. Mnogi će i nakon novembra nastaviti sa svojim ukrasima na licu, a kako bi vam pomogli da pronađete najbolje preparate i proizvode za njegu vaših brkova i brada, neke od njih donosimo u nastavku.
BEARDOCRACY


Savršeni set za njegu brade u originalnoj Beardocracy drvenoj kutiji! Komplet od dva uljna losiona za njegu, sapun za dubinsko čišćenje i kondicioniranje te balzam za njegu i oblikovanje brade. Proizvodi su 100% organski, prirodni i najbolja domaća njega za lijepu, mekanu i zdravu mušku bradu! 


THE GOLDEN SPARTAN


IMPERIAL ulje za bradu 


Ovo ulje za bradu je nešto sasvim drugačije. Nešto zaista posebno. Imperial ulje za bradu je jedino ulje u ponudi koje ima potpuno drugačiju formulu. A o čemu tačno pričamo, uvidjet ćete čim protrljate ulje kroz ruke i bradu! Mirisna nota je takođe nešto posebno, dok neke asocira na njihov poznati tonik za kosu, neke asocira na Warrior, dok drugi prosto ne mogu ni sa čim da ga uporede. Ovo ulje sadrži ulje argana, ulje jojobe, ulje amle, ulje pekan oraha, ulje ricinusa, ulje žutog noćurka, vitamin E, vitamin A, eterična i mirisna ulja.