Colin Farrell mogao bi biti novi Penguin u novom filmu o Batmanu

Sve što biste trebali znati o novom filmu Matt Reeves s Robertom Pattinsonom u ulozi Brucea Waynea / Batmana.

Batman, novi film Matt Reevesa, već počinje dobivati oblik, projekt već ima svog novog glavnog junaka i režiser nastavlja dodavati još imena koja će pratiti Roberta Pattinsona u ovoj novoj priči u kojoj ćemo upoznati do sada nepoznatu stranu iz historije Brucea Waynea.


Reeves je već jasno dao do znanja da je ovo drugačiji film, fokusiran je na period koji nismo vidjeli u životu Brucea Waynea, on će imati tamni ton u stilu Film Noir i Tamni vitez još uvijek neće postojati kao takav, bit će detektiv čiji će cilj biti da ukloni delikvente i kriminalce s gotamskih ulica. Sam Pattinson je izjavio da želi da njegova verzija bude tamnija i da baš i ne može reći da je njegov lik heroj.


Robert Pattinson bio je prvi glumac kojem je uloga u ovom filmu ponuđena (na iznenađenje mnogih koji su ga još uvijek vidjeli kao tinejdžerskog vampira koji “sija” pod suncem), Reeves ga je izabrao za svog novog Batmana i uvjeren je da ovaj glumac ima sve što je potrebno da naslijedi Christiana Balea, Bena Afflecka, Adama West- a i ostale glumce koji su nosili kostim Batmana.Kada su pronašli glavnog nosioca filma, studio je dobio zadatak da pronađe ostale likove koji bi bili dio ove priče.


Tokom održavanja 71. ceremonije Emmya, Zendaya se prošetala crvenim tepihom i privukla pažnju kako svojim outfitom tako i pogledom nakon čega su počele špekulacije da je ona možda nova Poison Ivy. Glumica Euphoria se pojavila u dugoj zelenoj haljini i sa ni manje ni više novom bojom kose koja podsjeća na poznatog negativca iz stripa, ali ni Reeves, ni WB studio, ni ona sama nije potvrdila da li je ovo neka vrsta najave ili se samo igra sa našim živcima (biće da je ovo zadnje, nažalost). Ono što su potvrdili je da postoji nekoliko glumaca koji su se već pridružili projektu I utjelovit će ključne likove za Batmanovu priču.


Zendaya možda neće zakoračiti u DC (jer trenutno igra MJ u sagi o Spider-Manu), ali, prema izvještaju, Jonah Hill (Maniac) i Jeffrey Wright (West World), trebali bi se pridružiti filmu kao dva veoma važna lika.Oba glumca su bila na pregovorima sa WB studijom i predpostavlja se da mogu igrati dva važna lika iz Batmanovog svijeta. Samo što novi film o Batmanu neće biti priča o porijeklu, a Bruce Wayne još uvijek neće biti Batman, ali mnogi bi se likovi u njegovom svemiru mogli pojaviti na neki način.


Izvor blizak filmu rekao je za The Wrap da je Jonah Hill pregovarao da glumi negativca Riddlera (kojeg je u prošlosti glumio Jim Carrey). Već mjesecima se priča da bi Hill mogao igrati ulogu Pingvina, jednog od glavnih neprijatelja Batmana i opasnog zločinačkog vođe Gotham Cityja, ali sada se čini da će ipak igrati Riddlera, slavnog kriminalca koji koristi umne igre u svojim zlim planovima.


Pored Hilla, priča se da je Jeffrey Wright u pregovorima da glumi komesara Gordona , koji je jedan od Batmanovih glavnih saveznika u njegovoj borbi protiv kriminala.

Nijedan od pregovora još nije priveden kraju i nije potvrđen, ali sve nam se čini kao da su oni glavni favoriti za igranje ovih likova i da je vrlo vjerojatno da će biti dio projekta, barem dok Jonah Hill ne postane zanimljiv i odlučili odbiti papir.


Srećom, Matt Reeves ima i plan B, prema Variatyju, već ima svog novog Riddlera. Glumac Paul Dano (iz Little Miss Sunshine, 12 Years a Slave) će bit odgovoran za oživljavanje lika kojeg je Hill odbio. Dano se pridružuje Zoe Kravitz koja će igrati Catwoman.Film Batman ponovo planira započeti Batman franšizu, pričajući priču iz drugog ugla, tako da ćemo i u stripovima vidjeti različite priče poznatih ljudi. Ne bi bilo neobično da nam Matt Reeves pokaže početke Riddlera u zločinačkom svijetu i početke komesara Gordona kao branitelja zakona u Gotham Cityju.


Prema Varietyju, u pregovoru sa studijom su još dva glumca. Andy Serkis jedan je od kandidata koji bi trebao postati Alfred Pennyworth, poznati batler porodice Wayne, dok Collin Farrell, pregovara o tome kako bi postao novi Pinguino, jedan od Batmanovi najvažniji neprijatelja. Ugovor još nije potpisan, a to znači da bi se glumac mogao vratiti u svijet stripa prvi put nakon uloge Bullseyea u filmu Daredevil iz 2003. godine.
Šta biste trebali znati o filmu?


Batman se ne povezuje s Jokerom, Toddom Phillipsom, sa Justice League Zacka Snydera ili s ostalim filmovima o Batmanu, ovo je priča o porijeklu u kojoj ćemo upoznati mnogo mlađeg Brucea Waynea.Glumci


Trenutno su potvrđeni glumci Robert Pattinson kao Batman, Zoe Kravitz kao žena-mačka, Paul Dano kao Riddler i Jeffrey Wright kao komesar Gordon.Datum premijere


Film je tek u fazi predprodukcije, tako da još uvijek nema najavljenog datuma izlaska.