Od 21. novembra na repertoar Cinema Cityja stiže komedija "Jexi" i animirana avantura "Snježno kraljevstvo 2"

Getty Images

Novi filmski naslovi stižu na repertoar Cinema Cityja.

"Jexi" (Jexi) je komdija u kojoj glavne  uloge tumače Rose Byrne, Adam Devine, Michael Pena...Priča prati Phila koji ima ozbiljan problem s ovisnošću – naime, ovisan je o svom pametnom telefonu.
Phil nema prijatelja, a nema ni curu, ali će mu se Facebook status vrlo brzo promijeniti kada je primoran svoj stari telefon zamijeniti novim modelom, koji ima neočekivane napredne funkcije. Jexi, nova digitalna asistentica, ubrzo postaje njegov Life coach i brine se za sva područja Philovog života…baš sva..."Snježno kraljevstvo 2" (Frozen 2) je drugi nastavak popularne animirane porodične  avanture. U novom nastavku otkrijte zašto i kako je Elsa rođena s čarobnim moćima? Odgovor na ovo pitanje progoni junakinju Snježnog kraljevstva i prijeti njenom domu. Zajedno sa sestrom Anom, Kristofom i Olafom započinje opasno ali izvanredno putovanje. U prvom nastavku Snježnog kraljevstva Elsa se pribojavala jesu li njene moći prejake za ovaj svijet, a u novom nastavku filma nada se da su one dovoljne...
Pored tri nova naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji kriminalistički triler "Joker" u kojem glavne uloge tumače Joaquin Phoenix, Robert De Niro i Zazie Beetz, zatim naučno fantastičnu akciju "Terminator: Mračna sudbina" u kojj glavne uloge igraju Linda Hamilton, Mackenzie Davis,Arnold Schwarzenegger, te horor "Dr Sleep" temeljen na bestselleru Stephena Kinga.


Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi: "Porodica Adams" , "Jeti: Snježni čovjek" i "Kralj lavova".


Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.