Evo zašto je rolka najotmjeniji komad odjeće

SNL

„Rolka je najlaskavija, jer nikad nikog nisam vidio u njoj da mu dobro ne stoji“, kazao je Tom Judon. „Pred toga što je veoma prozračno, otmjeno isto tako je i veoma izdržljivo. Sad kad bi pitali moje prijatelje sa koledža, isto bi vam ovo rekli, ili kad bi ste ih jednostavno pitali, koji je najotmjeniji odjevni predmet, odmah bi vam rekli da je to rolka“ .

Pored toga što Tom dodaje da je rolka otmjena, mi smatramo da je ipak koliko toliko rizično nositi rolku, zbog toga jer je već toliko dugo smatrana izvan mode. Većinom su ih  nosali studenti umjetničnik skola ili neki klinci koji su svirali u bendovima za koje niko nikad nije čuo, i zbog toga nam je malo rizično, moramo priznati.

................................

Sami izgled rolke je pomalo agresivan, izgleda kao da će vas progutati. Niko, bas niko slučajno neće uzeti rolku da obuče, jer svako ko je nosi, izabrao ju je. Ipak, vrijeme je da shvatite da je taj izbor ispravan. Da odmah raščistimo, ima nekoliko vrsti rolki koje cemo kasnije nabrojati, ali ćemo  ih i dalje zvati rolka, koji god da je model u pitanju. Moramo prvo znati i ovo da  kakav god tip tijela imali, to bio veliki pivski stomak, ili skroz ravan, rolka će vam odlično stojati i poboljšat će vaš izgled. Iako neimali sad kod sebe rolku, kad vam se prikaže šansa uzmite je i nećete zažaliti na odluci. Kao što smo rekli rolka je otmjena, upravo zbog toga što vas izlaže, što vam lice dolazi do izražaja i sa njom, uvijek mogu da ponovim, će te bolje izgledati. U njoj ste najosnovniji, možete je nosit uz neku kožnu jaknu, neku jeans jaknu ili sako. Na kraju, prevazilazite klasu, stil, sofisticiranost, možete je nositi s čim želite. I dalje postoje tipovi rolki, recimo od onih ribarskih debelih do onih otmjenih što su pravljenje od najboljih materijala. Možemo vam reći da postoje veoma skupe rolke koje prave Berluti, MHL i Lanvil, i naravno one jeftine sto dolaze iz H&Ma, Uniqloa, i Cosa . Kao što rekoh, za svakog postoji tip rolke i još kao pozitivna strana, možete svoju omiljenu jeans ili kožnu jaknu duže nositi, jer pod rolkom nikome nije bilo ledeno. Jedna od najgorih stvari koje možete reći u vezi nekog odjevnog predmeta je ta da ona vas nosi, a ne vi nju, da izgledate kao da ste u nekom kostimu ili da izgledate smiješno. Ali sa rolkom je drugačije; ona je ta koja vodi put i s njom ste u „poslu“ . Pored ovog svega što smo vam napisali, najveća tragedija jeste ta da se rokla 75% godine ne može nositi jer je prevruće za nju. Slično je kao napiti se, ne možete biti pijani svaki dan, tako ni rolku ne možete nositi svaki dan. I dalje smatramo da je rolka jedna od najotmjeniji komad odjeće kojem možete imati, zato nađite sebi jednu koja vam odgovara, uzmite je i osvojite noć.